STK'lardan HÜDA PAR'a 'Cizre' ziyareti

STK'lardan HÜDA PAR'a 'Cizre' ziyareti

PKK tarafından HÜDA PAR başta olmak üzere, bölgede mütedeyyin insanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda katledilenler için Diyarbakır’da faaliyet yürüten 72 Sivil Toplum Kuruluşunu temsilen bir heyet, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziy

PKK tarafından HÜDA PAR başta olmak üzere, bölgede mütedeyyin insanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda katledilenler için Diyarbakır’da faaliyet yürüten 72 Sivil Toplum Kuruluşunu temsilen bir heyet, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek başsağlığı diledi.

HÜDA PAR’ı ziyaret eden STK temsilcilerini, İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve İl Yönetimi karşıladı.

“HÜDA PAR takdir edilecek bir tavır sergiledi”

STK’lar adına konuşan Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş,6-8 Ekim’de ve Cizre’de, PKK’nin HÜDA PAR’ı hedef almasına rağmen, HÜDA PAR’ın sağduyulu bir tavır takındığını belirterek “HÜDA PAR’ın 6-8 Ekim’de ve Cizre’de PKK’nin yaptığı katliam girişimine karşılı sağduyulu olması takdir edilmesi gereken bir tavırdı. HÜDA PAR’ın sergilediği bu tavır halkın maslahatına ve faydasınaydı. Bu anlayışınızdan dolayı size teşekkür ederiz. Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu kararlılığınızı ve haklılığınızı sürdürdüğünüz müddetçe size destek vermeye ve zalimleri de kınamaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.  

“Halkın PKK’nin saldırılarına ve katliamlarına terk edildiği görüldü”

Cizre’de yaşanan saldırıları değerlendiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise “PKK’nin Cizre’de mütedeyyin halka karşı yaptığı saldırılar 8 saat boyunca aralıksız devam etmesine rağmen, güvenlik güçlerinin olaya sessiz ve seyirci kalması, daha sonra bu saldırılar medyada yer aldıktan sonra güvenlik güçlerinin görünmeye başlaması adeta PKK’lilere istediğiniz katliamı yapmakta serbestsiniz demek anlamına gelmektedir. 6-8 Ekim’de işlenen vahşi cinayetler, halkın mal ve can güvenliğinin tehlikede olduğunu bizlere gösterdi. Cizre’de dindar insanlara yapılan saldırılar, ağır silahlar kullanılarak 8 saat boyunca sürmesi de göz önüne alındığında, halkın PKK’nın saldırılarına ve katliamlarına terk edildiği görüldü.” dedi.

“Saldırılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”

Yapılan saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Tanrıkulu, “Geçmişten bugüne kadar mütedeyyin halka yapılan saldırılar karşısında halk boyun eğmemiş ve bundan sonra da boyun eğmeyecektir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerde ve sonrasında parti teşkilatlarımıza yapılan taşlı, molotoflu ve silahlı saldırılara maruz kaldık. Bu saldırılar çalışmalarımızı ve halkımıza hizmet etmemizi engelleyemedi. Bundan sonra da engelleyemeyecektir. Siyasi partiler, halka hizmet etmeye devam ettikleri sürece varlıklarını devam ettirirler. Halkın inancına, örf ve âdetine uygun bir şekilde davranıp çalışmalarını ona göre şekillendirmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)