Star Yazarından Müslüman Ülkelere  Çağrı

Star Yazarından Müslüman Ülkelere Çağrı

Selahaddin E. Çakırgil: Yalnız İran ve Türkiye değil; halkı Müslüman bütün ülkeler aynı safta olmalı

 

Son günlerde İran’ın ekonomik durumunun iyice kötüleşmesi üzerine bizdeki kitle iletişim araçlarında İran üzerine yorumlar arttı. İran’daki durumun Amerikan baskıları arttığı bilinmeyen bir husus değil.. 

Aynı noktaya şimdi biz de gelmedik mi? Ve, bizde de aslî etken, USA emperyalizmi değil mi? Bununla, ‘Biz kendimize bakalım..’ demek istediğimiz sanılmaya.. Çünkü, İslam Milleti’nin neresinde bir olumsuzluk varsa, o bizim temel meselemizdir.  

İran üzerinde oynanmak istenen her oyunu, İran dışından, samimiyetle görüp ona ilk karşı çıkanın hep ‘Erdoğan Türkiyesi’ olduğu ortada.. Nitekim, Trump’ın İran’a karşı uygulamaya koyduğu son ambargo kararlarının kendilerini bağlamayacağını ilk beyan eden de yine Erdoğan olmuştur.  

Mesele sadece günübirlik ülke menfaatleri açısından görülmemelidir. 

Bu hususta, İran kitle iletişim araçlarının sadece menfaatler açısından değerlendirmeler yapmalarının son bulması ümit edilir. Bereket ki, Türkiye ile B. Amerika arasındaki son gerilim üzerine, İran Dışişleri Bak. M. Cevad Zarif dün ‘Türkiye’nin yanında olduklarını’ net olarak açıkladı. Pakistan’ın tutumu da zâten belli.. Bu dayanışma, halkı Müslüman bütün ülkeleri içine alacak şekilde gelişir, inşaallah...