Star Gazetesi Son Defa Çıktı

Star Gazetesi Son Defa Çıktı

Türkmedya bünyesindeki Star gazetesi kâğıt baskısını bugün sona erdirdi. Yoluna dijital medya ile devam edeceğini duyuran gazete “Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” manşeti ile çıktı.

Türkmedya bünyesindeki Star gazetesi kâğıt baskısını bugün sona erdirdi. Yoluna dijital medya ile devam edeceğini duyuran gazete “Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” manşeti ile çıktı.

Gazetedeki haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Daima milletin yanında duran kirli oyunları gün yüzüne çıkaran gün  yüzüne çıkaran Star, bugünden itibaren dilediğiniz her an yanı başınızda. Yenilenen enerjisi ve dopdolu içeriğiyle dijitaldeyiz.

Millî iradenin sesi Star gazetesi bugünden itibaren dijital medyada yoluna daha güçlü olarak devam edecek. Türkiye’nin içeride ve dışarıda istiklal mücadelesi verdiği dönemde, devletinin ve milletinin yanında duran, kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, basılı medya hayatına bugünden itibaren son veriyor. Alınan karar doğrultusunda Star, dijital medya hayatına devam ederek, ‘Millî iradenin sesi’ni daha gür haykıracak.

star.com.tr, aktif habercilik, mevcut içerikleri ve güçlü yazar kadrosuyla, yeni dönemde dijital dünyada adından sıkça söz ettirecek. star.com.tr adresinden yayın yapan dijital mecrada görsellik ön planda. Türkiye’deki internet haber sitelerinde yer alan başlık ile içerek uyuşmazlığı, tıklanma hastalığı ve çözünürlüğü düşük videolar star.com.tr’de bulunmuyor.

Haberlerin sadece anlık hallerinin yayınlanmadığı star.com.tr’de, haberi geri beslemesi yani daha önce haberle ilgili diğer konular da okuyucuya bir kütüphane özeni ile sunuluyor. star.com.tr editörlerinin  verdiği bilgiye göre savunma sanayi ile ilgili bir haberde, ATAK helikopteri söz konusu ise, sadece ATAK’ın yeni teslimatı yer almıyor. Aynı zamanda haber sayfasında yine o yıl savunma sanayindeki tüm gelişmeleri de okuyucunun önüne yararlanacağı bir kaynak olarak dökülüyor”

Gazetenin orta sayfasında ilk yayın tarihi 1999 yılından itibaren önemli manşetler de sıralandı.

Kurucusu Uzanlar'dı

1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı.