SPK'dan Bank Asya için sınırlama

SPK'dan Bank Asya için sınırlama

SPK, Bank Asya hisselerinde son 8 günde yaşanan spekülatif hareketlere karşı küçük yatırımcıları korumak için tedbirler aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bank Asya'nın hisse senetlerine kredili alım satım yasağı getirdi. SPK, yabancı ortak görüşme haberinin ardından hisselerinde yaşanan hareketi incelemeye aldı ve yatırımcıyı korumak adına ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya ya da hisse hareketleri normalleşinceye kadar hisselere brüt takas uygulaması için Takas ve Saklama Bankası'na bildirimde bulunulmasına karar verdi. Kurum ayrıca, hisseleri açığa satış ve kredili işlemler listesinden de çıkarıldı.

QIB İLE GÖRÜŞME

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan QIB ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladığını ve ortaklığı kısa sürede sonuçlandırmayı planladığını 25 Mart'ta duyururken, hisse izleyen işlem günlerinde yüzde 60'ın üzerinde değer kazanmıştı.

SONUÇ BEKLENİYOR

SPK Bülteninde yer alan açıklamada, 'Asya Katılım Bankası'nın 4 Nisan 2014 tarihli işlemlerden itibaren stratejik ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya ya da pay fiyat ve miktar hareketlerindeki normalleşmeye kadar brüt takas hususunda İstanbul Takas ve Saklama Bankası'na bildirimde bulunulmasına' karar verildiği ifadesi yer aldı. Bültende ayrıca, 'Şirket paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet listesinden çıkarılmasında Borsa İstanbul'a bildirim kararı verilmiştir' ifadesi yer aldı.