Sözcü'den sınırları zorlayan manşet

Sözcü'den sınırları zorlayan manşet

Hükümetin her alandaki düzenlemesini seviyesizce eleştiren Sözcü gazetesi bugün komik manşetlerinden birini daha attı.

Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana manşetinden Recep Tayyip Erdoğan'ı eksik etmeyen, bazen de iftira içerikli haberlerle hükümeti aşağılayıcı ifadeler kullananSözcü gazetesi bugün orta öğretim kurumlarındaki başörtü serbestliğini manşetine taşıdı.

'ATATÜRK'ÜN SİSTEMİ ÖLDÜ'
'İşte 2023 hedefi' manşetiyle verilen haberde 'Bunlar, bu gidişle doğmamış çocuğa bile türban takacak! ATATÜRK'ün kurduğu laik eğitim sistemi resmen öldü. İktidar; dindar ve kindar nesil planı için, türbanı önce üniversiteye, sonra kamuya soktu… Okullara zorunlu din dersi koydu. İbadethane zorunluluğu getirdi. Tepkilere rağmen okulları imam hatibe çevirdi…2023 hedefi için planın 2. aşamasına geçtiler. Ortaokul ve lisede türbanı serbest bıraktılar. 10 yaşındaki kızlar okula türban, peçe ve çarşafla, erkekler ise cübbe ve takkeyle gidebilecek. Takmayanlar hedef olacak. Yakında ilkokula da türban gelebilir' denildi.

Ayrıca Konya'daki bir okulda çekilmiş fotoğraf için de 'Ailelerinin zoruyla türban takıp okula gittiler' ifadesi kullanılıp 'Tayyip'in özlediği tablo' başlığını attı.

Anne karnındaki cenine 'başörtüsü' takan gazetenin manşetini görenler 'Sözcü photoshop öğrenmiş' dedirtti. 

Gazetenin bu manşeti sosyal medyada da tepki gördü..

İşte onlardan bazıları;