Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Söz Şimdi Diyarbakır'ın

İnşaallah yarın öğleden sonra Diyarbakır'da Peygamber Aleyhisselam'ı anlama ve sünnetini yaşama konulu bir etkinlik yapılacak.

Daha önceki yıllarda Kutlu Doğum ve Mevlüd etkinliği olarak gerçekleştiriliyordu ve Diyarbakır için büyük bir bayram havasında kabul görmüştü.

Diyanetin aldığı kararla yıllardır Nisan ayında ihya edilen Kutlu Doğum etkinlikleri bu yıldan itibaren hicri yıl dönümünde yani Rebi'ulevvel'de ihya kararı alınmış bulunuyor.

Peygamber Sevdalıları platformu olarak biz hepsinde de varız, Rebi'ulevvel'de de varız, Nisanda da varız.

Bildiğimiz bir şey vardır ki evlerden ve camilerden meydanlara taşan ve dolduran bu sevdayı kimse tekrar camilere ve evlere hapsedemeyecektir. Böyle bir niyeti olanlar bunu iyi bilsin.

Bu anlamda yarınki etkinlik şu ana kadar gerçekleştirilenlerden çok daha büyük bir öneme sahiptir.

Gerek Türkiye'nin sıcak siyasi gündemi, gerek bölge ve dünyanın sıcak ve İslami gündemi açısından gözler ve kulaklar Diyarbakır üzerinde olacaktır.

FETÖ'den dolayı İslami camialar üzerinde estirilmeye çalışılan olumsuz hava, Kutlu Doğum'un Hicri takvime kaydırılmış olması, olağanüstü halin devam ediyor oluşu, operasyonlar ve benzer etkenler aleyhte rüzgâr gibi görünse de geçen hafta Batman'da gerçekleştirilen etkinlik göstermiştir ki insanımızın Peygamber sevdası her geçen gün çığ gibi büyüyecektir.

Diyarbakır yarın sadece günübirlik siyasete değil uzun vadede geleceğe ait sözünü de söyleyecektir.

Önce bölge insanının sonra da bütün bir ülke insanının sosyal ve siyasi ibresini gösterecektir. Yani Türkiye'nin yarınlarının nasıl olacağını merak edenler Diyarbakır'ı dikkatlice izlemek durumundalar. Çünkü şu kısa zaman diliminde çok şeyler değişti. Bir taraftan Afrin harekâtı, öte yandan Barzani'nin referandumu, Amerika'nın ve diğer emperyalistlerin müdahaleleri ve daha birçok gelişmeye Diyarbakır bir şeyler söyleyecektir.

Evet, yarın Diyarbakır sözünü söyleyecektir. Buna şahitlik etmek isteyenleri Diyarbakır'a çağırıyoruz.

Bu yazı toplam 840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar