Söz Direnişçilerde

Sevgili Adem Özköse'nin ikinci kitabı da Pınar Yayınları'ndan çıktı.

İlki, hidayet öykülerinden oluşan "Cennete Otostop"tu.

Yeni kitabının konusu ise İslam dünyasındaki kurtuluş savaşları.

Adem Özköse soruyor; Filistin, Lübnan, Afganistan, Patani, Çeçenistan, Irak, Moro mücahitleri anlatıyor.

Leyla Halid ve "Çakal Carlos" da var.

"Söz Direnişçilerde".

***

Kitaptan iki alıntı yapacağım.

İslami Cihad lideri Ramazan Şallah diyor ki:

"Direnişin de bir ahlâkı olmalı. İslam bize savaşla ilgisi olmayan sivilleri öldürmemizi emretmiyor. Londra'da, İspanya'da düzenlenen saldırıların İslam'ın savaş hukukuyla bir ilgisi olabilir mi?"

Kudüs Seriyyeleri (İslami Cihad'ın askeri kanadı) Sözcüsü Ebu Mahmud diyor ki:

"Her kim sivil insanların kanını akıtırsa o direnişçi değil, katildir. İslam sadece Müslümanların değil; bütün insanların canını kutsal kabul ediyor. Bu nedenle hiçbir Müslüman direnişçi, sivil bir insanın canına kıyamaz. Eğer böyle bir olay gerçekleşirse ahirette bunun hesabı çok ağır olur... Tekfir meselesine gelince: Tekfir düşüncesi direnişin intiharıdır. İşgale karşı mücadele verilen bir bölgede mücahitler arasında tekfir fikri yayılmaya başladığı andan itibaren o bölgedeki direniş güç kaybeder... Bunun günümüzdeki örneğini de Irak'ta gördük... İşgal altındaki bölgelerde mücahitler tarafından sürdürülen direniş, İslam'ın savaş hukukunu gözeten, dengeli ve kapsayıcı bir direniş olmalıdır."

***

"Söz Direnişçilerde", ders kitabı gibi.

Okuyucuyu İslam dünyasının dört bir yanındaki direnişler hakkında bilgilendirmekle kalmıyor, ona bu direnişlere nereden ve nasıl bakması gerektiğini de öğretiyor.

Hararetle tavsiye ederim.

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar