Soylu İle Koç Arasında Gerginlik

Soylu İle Koç Arasında Gerginlik

Koç Holding’in “Ekrem İmamoğlu’na uçak tahsis edildi” iddialarını yalanladığı açıklamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından...

Koç Holding’in “Ekrem İmamoğlu’na uçak tahsis edildi” iddialarını yalanladığı açıklamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

 

 

 

 

Koç Holding’den bugün yapılan açıklamada İmamoğlu’nun uçuşlarının parasının ödendiği ve faturasının kesildiği, Binali Yıldırım’ın da 3 Mart’ta Koç Holding’e bağlı Setair’den helikopter kiraladığı yeraldı. 
Açıklamada “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mayıs’ta Samsun, 4-5 Haziran’da Trabzon ve Ordu seyahatlerinde şirketimiz Setair uçakları ile yolculuklarını gerçekleştirmiş olmasına ilişkin son birkaç gündür sosyal medya üzerinden yayılan iftiraları, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talihsiz açıklamaları ile yeniden gündeme gelmiş olmasını üzülerek takip etmekteyiz” ifadeleri de yer almıştı. 
İstanbul Bağcılar’da muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Koç Grubu'na ait uçakla seyahat ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Koç'un özel uçağı altına tahsis edilmiş. Kusura bakmayın, ben bir şey görüyorum. Beni kim kınarsa kınasın. Gezi olaylarında otel tahsis edenler, Gezi olaylarında Taksim'deki otellerini tahsis edenler bugün uçaklarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Deutsche Welle'yi tahsis edenler bugün televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında BBC Türkçe'yi tahsis edenler bugün televizyonlarını tahsis ediyorlar. Gezi olaylarında Kandili harekete geçirenler bugün Kandili harekete geçiriyorlar.”