‘Soyağacı’ Tuzağı

‘Soyağacı’ Tuzağı

İsrail’in, Türkçe versiyonunu kullanıma sunduğu ‘myheritage’ adlı site aracılığı ile istihbarat topladığı iddia ediliyor.

Gelişen internet kullanımıyla birlikte istihbarat örgütleri de bu kanaldaki faaliyetlerine hız verdiler. Mavi Marmara ve Davos krizlerinin ardından Türkiye ile adeta gizli bir savaşa girişen İsrail’in Türkiye’ye yönelik istihbarat faaliyetlerine bu kanalda da hız verdiği ileri sürülüyor. Bu amaçla çok ‘masum’ gözüken bir internet sitesinin Türkçe versiyonunu kullanıma ‘sunan’ İsrail’in, Türk vatandaşları hakkında veri tabanı oluşturmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Gençler arasında son dönemde yaygınlaşmaya başlayan myheritage adlı bir sitenin Türk vatandaşları hakkında bilgi toplayarak İsrail gizli servisi ile paylaştığı öne sürülüyor. Sözde aile şecerelerinin girildiği siteye insanlar aile üyelerinin bilgilerini ve resimlerini yükleyerek, terör devleti için eşsiz bir arşiv fırsatı oluşturuyorlar. Diğer sosyal paylaşım sitelerinden daha detaylı bilgi toplayan myheritage adlı siteye akrabaların dışında eş-dost kim varsa diğer insanlar hakkında da bilgiler girilebiliyor. Çok ‘masum’ görünen sitenin ‘Gizlilik Politikası’ bölümü incelendiğinde ise, sitenin İsrail tarafından kurulduğu açıkça görülüyor.

‘Soyağacı’ tuzağı

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ!

Tarih boyunca insanlar hakkında sahte vesikalar üretmek, türetmek ve yaymak konusunda maharete sahip Yahudi kuruluşları ve İsrail’in bu soyağacı toplama işiyle sadece bilgi toplamak değil, aynı zamanda, kara propaganda ile birilerini ‘Seyyid-Şerif’ ilan ederek başka birilerini de suçlayıp karalamayı ve kripto Yahudileri gizlemeyi de amaçladığı değerlendiriliyor.

Türkiye’nin ‘Siber Güvenlik’ noktasında atmaya çalıştığı adımlarda bu gibi sinsi faaliyetleri de dikkate alması çağrısında bulunan uzmanlar, Türkiye’nin bu gibi girişimlere karşı bir defans ve savunma ünitelerinin mevcut olmadığı uyarısında da bulunuyorlar.

İSRAİL BUNU HEP YAPIYOR

Terör devleti ve Siyonist şirketlerin, kurdukları internet siteleri üzerinden başka amaçlar için çalışmalar yapmaları yeni bir gelişme değil. Mesela 90’lı yıllarda Amerikan merkezli kurulan birçok Chat şirketinin Amerikan silah endüstrisine yönelik teknoloji casusluğu yaptığı ortaya çıkmış; bilgileri İsrail’e transfer ettikleri belirlenen California ve New York merkezli şirketlerin de İsrail menşeli şirketler olduğu belirlenmişti.

Yeni Akit