Sosyal Medyadaki Suriyeli Provokasyonu: 11 Gözaltı

Sosyal Medyadaki Suriyeli Provokasyonu: 11 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri, "İkitelli Gençlik Grubu" isminde kurulan Whatsapp grubunda 58 kişinin bulunduğu, bu gruptan İkitelli'deki olayların büyütülmeye çalışıldığını...

 

İstanbul Küçükçekmece İlçesi'ne bağlı İkitelli'de geçtiğimiz günlerde bir çocuğa sözlü cinsel taciz iddialarına yönelik 155 Polis İhbar Hattı aranmış, Suriyeli bir gencin sözle cinsel tacizde bulunduğu iddia edilmişti. Sözlü cinsel tacize uğradığı iddia edilen çocuğun ailesi daha sonra ifade vermişti. Aile, "Konunun yanlış anlamadan kaynaklandığı ve herhangi bir kişiden şikâyetçi olmadıklarını" beyan etmişti.

SOSYAL MEDYADA PROVAKASYON YAPILDI

İstanbul Küçükçekmece İlçesi'nde meydana gelen Suriyeli mültecilere yönelik toplanma ve yaşanan provokasyonla ilgili sosyal medya hesabından da #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum, #SuriyelilerDefolsun hashtagı ile provokatörlere destek verilmişti.
PROVOKASYON YAPAN HESAPLAR TESPİT EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada provokasyon yapan 18 şüpheliyi tespit etmiş, İstanbul'da ikamet eden 9 kişiden 5'ini geçtiğimiz günlerde gözaltına almıştı. Şüpheliler işlemleri ardından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan adliyeye sevk edilmişti.

WHATSAPP'TAN OLAYLAR BÜYÜTÜLMEYE ÇALIŞILDI

Suriyeli provokasyonuna yönelik yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri, "İkitelli Gençlik Grubu" isminde kurulan Whatsapp grubunda 58 kişinin bulunduğu, bu gruptan İkitelli'deki olayların büyütülmeye çalışıldığını da tespit etti.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İstanbul'da ikamet ettiği belirlenen 13 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. Emniyet güçlerinin eş zamanlı operasyonuyla 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün provokasyona ve provokatörlere yönelik araştırması devam ediyor.

 

sabah