Sonuçtan Memnun Olmayan Sokağa Dökülüyor!

Sonuçtan Memnun Olmayan Sokağa Dökülüyor!

Seçim sonuçlarını beğenmeyen Ahlat, Kozluk, Midyat ve Pazarcık'ta seçimi kaybeden partililer protesto için sokaklara çıktı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ise gösteriler bir türlü bitmeyince kaymakamlık bir ay gösteri ve yürüyüş yasağı ilan etti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, seçim sonuçlarına itiraz eden grubun eylemlerini sürdürmesi nedeniyle bir ay boyunca toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklandı.

Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı, mahalli seçimlerin ardından devam eden gerginliğin devam etmesi nedeniyle İlçe Güvenlik Kurulunun toplandığını belirtti. 

İlçedeki güvenliği artırdıklarını vurgulayan Sarı, "Toplantıda alınan karar gereği bir ay boyunca her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklandı" dedi.

Bu arada seçim sonucuna itiraz eden grup ile polis arasında dün gece başlayan gerginlik devam ediyor. Aralarında Kültür Merkezi ve Kardeşlik Parkı'nın da bulunduğu bazı kamu binalarına zarar veren gruptakiler, özel bir dershaneye de molotofkokteyli attı.

Olaylarda gözaltına alınan 17 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

PAZARCIK'TA GERGİNLİK

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, seçim sonucuna itiraz eden bir grup, Emniyet Müdürlüğü binasına zarar verdi.

Alınan bilgiye göre, bir grup CHP'li, İlçe Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim sonucuna itiraz eden parti yetkililerine destek vermek amacıyla adliye önünde toplandı.

Bu arada bir traktör sürücüsünün aracı üzerilerine sürdüğünü ileri süren kalabalık, taşkınlık çıkardı. Sürücü olay yerinden kaçarken, meydana gelen arbedede gruptakilerden bazıları Emniyet Müdürlüğü binasına taş attı. Çıkan olaylarda binanın camları kırıldı. Havaya uyarı ateşi açan polis, grubu sakinleştirdi. 

Polis ve jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre Pazarcık Belediye Başkanlığını AK Parti'li Yakup Hamdi Bozdağ kazanmıştı.

AHLAT'TA 2 GÜNDÜR SÜREN OLAYLARDA 24 GÖZALTI VAR

Bitlis'in Ahlat ilçesinde seçim sonuçlarının açıklamasının ardından, BDP'li grupların başlattığı gerginlik devam ediyor.

Sabah saatlerinde Selçuklu Çarşısı mevkisinde toplanan BDP'li bir grup, yola çöp konteynerleri ve biriketlerle barikat kurup izinsiz gösteri yaptı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

Ara sokaklara dağılan göstericiler, bir süre sonra yine aynı bölgede toplanarak eylemlerine devam etti. Esnafın kepenk kapattığı olaylarda, çok sayıda iş yerinin camı kırıldı.

Olaylar nedeniyle çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri, ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı. İlçeye gelen BDP'li yöneticiler de olayların son bulması için kalabalığın dağılmasını istedi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ KONUYA HAKİM"

Vali Orhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların ardından Van, Muş ve Diyarbakır'dan gelen takviye kuvvetlerin olayları kontrol altına aldığını bildirerek, şöyle konuştu:

"İlçede 2 gündür devam eden olaylarda 24 kişi gözaltına alındı. İlçede gerginliğin azaltılması ve asayişin sağlanması için çevre illerden gelen takviye kuvvetlerle gereken çalışmalar yapılıyor. Emniyet müdürümüz de camı kırılan esnafla gerekli görüşmeleri yaptı. Olaylardan dolayı zarar tespiti ve tazmini için çalışma yürütüyoruz. İlçede özellikle kamu binalarına, iş yerlerine, menkul ve gayri menkullere verilen zararlar görüntü kayıtlarından incelenecek. Daha sonra zarar verenlere yönelik mali ve icrai takip yapılacak. Halkın canına ve malına zarar verenlerin, yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını bilmesi gerekiyor."

MİDYAT'TA DA GERGİNLİK VAR

Mardin'in Midyat ilçesinde de AK Partili adayın seçimi 7 bin oy fearkla kazanmasına rağmen, BDP'liler hile olduğu iddiasıyla gösteri yaptı.