Soner Yalçın'dan ilk tepki!

Soner Yalçın'dan ilk tepki!

Soner Yalçın'dan ilk tepki!

Denizli’de gözaltına alındıktan sonra savcının talimatıyla öğlen adliyeye gelip ifade vermesi için serbest bırakıldıktan sonra oteline dönen Soner Yalçın, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. "Acaba paralel yapı ’Biz burada hala varız’ mı demek istiyor, yoksa hükümet ’Doğru yazan gazeteciyi biz engelleriz’ mesajı mı veriyor?" diye soran Soner Yalçın şunları söyledi:

"Sabah 05.10’da otel odasının kapısı çalındı. Gelen siviller hakkımda yakalama kararı olduğunu söyledi, şaşırdım. Aklıma 60 polisle gözaltına alındığım günler geldi. Basın kartımı gösterdim, ’Gazeteciyim, Sözcü’de yazıyorum. Bu şekilde konuşulmak istemiyorum. Ülkemiz 3 şehide ağlarken, konuşulmak istemiyorum’ dedim.


Gözaltına alınan Soner Yalçın serbest bırakıldı
Polisler öyle bir emir almış ki ısrarcı oldular. Hastaneye götürüp, sağlık kontrolünde geçirdiler. Sonra ’Otele bırakacağız’ dediler. Ama ’Acaba suikast mı düzenlenecek’ diye şüpheye kapıldım. Amaç ne çözemedim. Acaba paralel yapı ’Biz burada hala varız’ mı demek istiyor, yoksa hükümet ’Doğru yazan gazeteciyi biz engelleriz’ mesajı mı veriyor? Bizim üzerimizden mesaj mı veriyor? Beni gözaltına alan polislerin suçu yok, onlar birilerinden emir alıyor. Emir veren kim? Devlet bunu ortaya çıkarmalı. Bilmediğim bir basın davasından dolayı bunlar yaşandı. Bu mesele Soner Yalçın meselesi değildir. Bu basın özgürlüğü meselesidir. Filler tepişiyor, çimenler eziliyor. İstanbul polisi beni niye almadı? Evim belli, işim belli, adresim belli. Denizli polisi neden sabah 05.00’te kapıma dayandı? Bu soruların cevapları verilmeli. Hastanede devreye kim girdi? Beni otele neden geri götürdüler bilmiyorum. Can güvenliğimden şüphe ettim."