SONDAKİKA Mersin'de de Polise Saldırı

SONDAKİKA Mersin'de de Polise Saldırı

Bingöl'ün ardından bir çatışma haberi de Mersin'in Tarsus ilçesinden geldi. İkisi polis memuru olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Türkiye'nin dört bir yanından çatışma haberleri geliyor! Bingöl'ün ardından bir çatışma haberi de Mersin'in Tarsus ilçesinden geldi. Kobani'deki IŞİD kuşatmasını bahene eden terör yandaşları polise silahlarla saldırdı. Olaylarda 1'i ağır olmak üzere 2'bipolis 4 kişi yaralandı.

 

Tarsus'ta düzenlenen Kobani’ye destek eyleminde, açılan ateş ve taşlama sonucu 1’i ağır olmak üzere 2’si polis 4 kişi yaralandı.

 

Barbaros Mahallesi’nde eylemcilere müdahale eden Çevik Kuvvet Büro Amiri Serkan Yüksel, nereden ateşlendiği bilinmeyen silahtan çıkan saçma ile bacağından yaralandı. Fahrettin Paşa Mahallesi’nde hemzemin geçit yakınlarında görev yapan polismemuru Yakup Orçun ise kafasına gelen taş ile yaralandı. Yaralanan polisler Medikal Park Hastanesi’nde tedaviye alındı.

 

HAYATİ TEHLİKESİ VAR 

 

 

 

Kavaklı Mahallesi’nde devam eden olayların yaşandığı bölgede bulunan Mustafa Uzun (36) ile Mesut Koçak (41), vücutlarına isabet eden saçmalar ile yaralandı. Göğsüne saçma isabet ederek ağır yaralanan Uzun ile hafif yaralanan Koçak, Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Uzun’un hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

 

YARALANANLAR TÜRKEN GENÇLER İDDİASI 

 

 

 

Yaşanan olayın ardından Kavaklı Mahallesi’nde toplanan kalabalığa müdahale eden polis, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, bu olayı bir televizyon programındaki canlı yayında kendisine gelen mesajı aktararak duyurdu ve "Yaralananların Türkmen gençler olduğunu" söyledi. 

 

İSTANBUL KARIŞTI

 

Bu arada Okmeydanı'nda, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için toplanan grup, polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Olaylar sırasında, bir göstericinin elinde bulunan silahla polislere doğru tek el ateş ettiği görüldü.

 

Okmeydanı'nda IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup Şark Kahvesi önünde toplandı. Yollara barikat kurup ateş yakan göstericiler, daha sonra polislere havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağıldı. Göstericiler daha sonra yeniden birleşerek, ara sokaklardan polise bir kez daha havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis gruba yeniden biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

 

 

 

POLİSLERE ATEŞ ETTİ

 

 

Olaylar sırasında, köşedeki duvarı kendisine siper eden bir göstericinin, elindeki silahla polislere doğru tek el ateş ederek kaçtığı görüldü. Göstericilerin attığı bir molotof kokteyli bir evin penceresinde hasara yol açarken, polis ekipleri ile göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.