SONDAKİKA ABD Kobani'de Kürtleri Vurdu

SONDAKİKA ABD Kobani'de Kürtleri Vurdu

Kobani'den gelen son dakika habere göre ABD uçakları hedeflerini şaşırdı, IŞİD militanları yerine YPG'yi vurdu işte Kobane'deki son durum.

KOBANİ'de ABD güçleri yanlışlıkla YPG'yi bombaladı son dakika habere göre 6 Kürt savaşçı öldü, işte Kobane'deki son durum.  

IŞİD'e karşı son günlerdeki bombardıman sayısını artıran ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri bu kez hedef şaşırdı.

Skynews Arapça’nın haberine göre, Rojava’nın Kobani kentinde, IŞİD’e hava operasyonu düzenleyen uçaklar yanlışlıkla YPG cephesini vurdu. Hava saldırısında 6 YPG'linin öldüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

kobani-son-dakika.20141016111324.jpgKobani saldırısında ABD uçakları bu kez hedef şaşırdı, yanlışlıkla YPG cephesini bombaladı.



48 SAATTE 40 SALDIRI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Kobani’deki IŞİD mevzilerini yoğun şekilde vuruyor.  Özellikle son 2 gündür yoğunlaşan bombardımanda, örgütün üslendiği 16 bina vurulurken, yüzlerce mensubu da öldü. ABD son 48 saat içerisinde Kobani ve çevresine 40 hava saldırısı düzenledi.


ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

IŞİD saldırıları altındaki Rojava’nın Kobani kentinde çatışmalar şiddetlenirken, sürekli patlama sesleri duyuluyor.

Çatışmaların doğu, batı ve güney cephelerinde şiddetlendiğini bildirdi. IŞİD, zaman zaman kente havan topu ve roketlerle saldırıda bulunurken, dumanlar Türkiye tarafından görülüyor.

Sık aralıklarla gelen silah seslerine zaman zaman da patlama sesleri eşlik ediyor.

ABD : KOBANİ HALA DÜŞEBİLİR

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD'nin Kobani'ye düzenlediği hava saldırılarında birkaç yüz IŞİD üyesini öldürdüğünü söyledi. Kirby, Kobani'nin hâlâ düşme tehlikesi olduğunu da belirtti.

Kirby düzenlediği basın toplantısında hava saldırılarının sayısının artmasını, "Kobani'de eskisinden daha fazla IŞİD üyesi var. Ayrıca kentteki nüfusun çoğu tahliye edildi" diye açıkladı.

'Kobani’nin düşmesi durumunda bunu stratejik büyük bir yenilgi mi, yoksa büyük resimdeki küçük bir unsur olarak mı görürsünüz' sorusuna Kirby şu yanıtı verdi:

“Kobani IŞİD’in eline geçerse bu bir başarısızlıktır. Bundan şüpheniz olmasın. Onlar saha kazanmak istiyor ve Kürt militanlar onların sahayı ele geçirmesini önlemeye çalışıyor. Hava saldırılarımızla da biz onlara (Kürtlere) bu noktada yardım etmeye çalışıyoruz. Kimse IŞİD’in Kobani’yi alma başarısını görmek istemiyor.”