Son Talebi de Kabul Edilmedi!

Son Talebi de Kabul Edilmedi!

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 14 sanığın yargılandığı "İttihadiye olayları" davasında "redd-i hakim" talebi kabul edilmedi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın, "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davada "redd-i hakim" talebi kabul edilmedi.
Kamuoyunda "İttihadiye olayları" adıyla bilinen davada, Kahire İstinaf Mahkemesi, sanıklardan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan'ın "redd-i hakim" talebini görüştü.
Söz konusu talebin davanın 8. duruşmasında dile getirildiğini değerlendiren mahkeme heyeti, "daha önceki duruşmalarda böyle istemin olmaması"nı gerekçe göstererek, talebi reddetti.
Mahkeme ayrıca Aryan'a bu talebinden dolayı, 10 bin 300 cüneyh (yaklaşık bin 470 dolar) para cezasına hükmetti.
Öte yandan İstinaf Mahkemesi'nin bu kararının ardından, daha önce durdurulan "İttihadiye olayları" davasında, yeni bir duruşma tarihinin belirlemesi bekleniyor.
Mursi ve 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.