Son Seçim Anketinde Değişen Bir şey Yok

Son Seçim Anketinde Değişen Bir şey Yok

Metropoll Araştırma Merkezi 2015 genel seçimleri için yaptığı son anketi yayınladı.

Metropoll Araştırma Merkezi 2015 genel seçimleri için yaptığı son anketi yayınladı.

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Özer Sencar, MHP ve BBP'nin işbirliği yapması durumunda alınacak tahmini oy oranın yüzde 21,5 olduğunu iddia etti.

Diğer yapıla son anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 46-49 bandından görünürken, Metropoll anketinde bu oran yüzde 41'lere inmiş durumda..

Prof. Özer Sencar, cemaatin kanalı Samanyolu Haber TV'de yayınlanan 'Demokrasi Nöbeti' programına konuk oldu. 

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 41.8

Metropoll'ün son araştırmasını canlı yayında paylaşan Sencar, Mart ayı içerisinde yaptıkları seçim anketini canlı yayında açıkladı. Özer Sencar, "Her ayın 10'u ile 15'i arasında, 7'si ile 12'si arasında biz mutlaka alana çıkıyoruz ve bu araştırmayı yapıyoruz. Bunu kamuoyu ile paylaşsak da paylaşmazsak da araştırmayı yapıyoruz. Bu ayki araştırmamız yine 2 bin 580 kişi ile 7-12 Mart arasında yapıldı. AK Parti geçen ay kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 43,1, kararsızlar dağıtılmadan yüzde 36 idi. Bu ay ise AK Parti kararsızlar dağıtılmadan yüzde 35, dağıtıldıktan sonra yüzde 41,8'i bulduk. Bir ay içerisinde AK Parti'den dışarıya doğru oy kayması var. Bu son bir ay içerisinde kayan yaklaşık 1-1,5 puanlık oyun tamamı MHP'ye gitmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

'MHP-BBP İŞBİRLİĞİNDE TAHMİNİ OY YÜZDE 21,5'

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Özer Sencar, yapılan araştırma sonucu MHP ve BBP'nin seçim işbirliği yapmaları durumunda alacakları oy oranın yüzde 21,5 olduğunu aktardı. BBP'nin eğer MHP çatısı altında işbirliği yapması durumunda çok ilginç sonucun ortaya çıktığını dile getiren Sencar, "Geçen ayki ölçümümüzde MHP'nin oyu yüzde 16 iken bu işbirliğinin oyu 18'dir. Bu ay MHP'nin oyu işbirliği olursa yüzde 21,5'e çıkıyor. Bunun sebebi şudur: MHP içindeki eski ülkücüler, eski milliyetçiler MHP'ye ve BBP'ye oy vermiş kitleler, bu ikisinin birleşmesi halinde -işte ülkücüler, milliyetçiler birleşiyor- ciddi miktarda akış var. MHP'ye doğru yüzde 4,5 civarında oy kaymasını ben başka türlü izah edemiyorum." ifadelerini kullandı.