Son iki günde Yemen'deki Suud Koalisyonu'na ait 45 araç hasar gördü

Son iki günde Yemen'deki Suud Koalisyonu'na ait 45 araç hasar gördü

Suud Koalisyonu'nun Yemen'deki hasarı her geçen gün artıyor.

Suud koalisyonunun düzenlediği hava saldırıları Yemen’in başkenti San’a’da birçok bölgeye zarar verdi. 
Koalisyon Silahlı Kuvvetler karargahını, Özel Güvenlik Güçlerine ait askeri kampı, başkentin merkezindeki Askeri Polis Okulunu ve yine bir başka kampı hedef aldı.
 
Ma’rib’te ise uçaklar FAO’nun bulunduğu bölgeye ve şehrin güneyindeki bölgelere 15 ayrı saldırı düzenlediler.
Koalisyonun saldırılarından hemen önce Ma’rib’in güneyindeki bölgelerde Suud kontrolündeki koalisyon ve Hadi taraftarları ile Halk Komiteleri ve Yemen ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
 
Ordu ve Halk Komiteleri son 2 gün içerisinde Cufeyne yönünde ilerlemeye çalışan BAE’ye ait 3 tanksavarın yıkıldığını, 45 askeri aracın da devrildiğini açıkladılar.  
Ordu ve Halk Komiteleri ayrıca koalisyonun Yemen’in kuzeydoğusunda Ma’rib’in batısında kalan bölgelerde ilerleme çabalarını da engellemişti.
 
Öte yandan Taiz şehrinde yer alan Kellabe, Zenuc ve El-Barare bölgelerinde çıkan çatışmalarda ise 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.
 
Suud-Yemen sınırında ise Yemen’e ait askeri bir aracın yıkıldığı, Cizan’da bir bölgeye saldırı düzenlendiği, saldırı sonucunda Suudlu askerlerin hayatını kaybettiği ve 7 buldozerin yıkıldığı ifade edildi. Yine Yemen ordusunun ve halk komitelerinin Suud’un Cabiri bölgesindeki bir askeri üssü ele geçirdikleri, Suudlu askerler arasında yaralı ve ölü olduğu ifade edildi.