Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Son hafta

Evet, seçim için son haftaya girdik. Hafta sonunda sandık başında olacağız.

Tencere yuvarlanacak kapağını bulacak.. Bu ülkenin halkı neye layıksa ona kavuşacak.

“İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım” diye kendi kendimize sormamız gerek..

CHP’yi mi istiyorsunuz ya da MHP’yi mi? HDP’yi mi yoksa. Karar sizin..

Halk ne istiyorsa o olacak da, sandığın güvenliğini sağlarsanız tabi..

Tam bir hafta sonra, pazar gecesi 21.00 gibi sonuçlar açıklandığında göreceğiz ne olduğunu..

Eğer tek başına iktidar çıkmazsa sandıktan, yine koalisyon tartışmaları yaşanacak, azınlık hükümeti ve yine olmuyorsa yeniden seçim. Yeni bir seçim hükümeti ya da milli koalisyon kurulacak.. Tabi millet istiyorsa..

Bu arada; bütçe hazırlanacak geçen seferden haklı olarak. Yani meclis en az bir ay çalışacak. Sonra, Nisan gibi bir daha seçim.

İnşallah böyle bir durum yaşanmaz. Aslında bu senaryo paralelcilerin dualarını süslüyor. Onlar için AK parti gitsin de ne olursa olsun.. Ama AK Parti’siz bir siyaset en azından bugün için mümkün değil.

AK Parti az bir milletvekili ile çoğunluğu sağlarsa bu defa birilerini istifa ettirmek için, kaset, iftira, dosya, tehdit, şantaj, her yola başvuracaklar.. Paralel yapı öyle kolay kolay pes etmeyecek.

Son haftada bakalım ne olacak. Terör, sansasyonel eylemler konusunda dikkatli olmak gerek..

Bu arada; son haftalarda gazeteler tirajlarını artırdılar.. Seçim sonrası da artış devam eder ve ardından sanırım tirajlar yere çakılır. Kim ne diyecekse artık bu hafta söyleyecek.. Televizyon, radyo, sosyal medya seçime kilitlenecek..

Bu seçimde meydanlarda ve ekranlarda küçük partilerin hemen hemen hiçbiri yok.. Seçim heyecanı daha az. Bu seçime katılım da daha az olabilir. Ama partililer daha fazla seçmeni sandığa taşımak için var güçleri ile çalışıyorlar..

Son haftada da partilerin sansasyonel bir çıkış yapmaları beklenmiyor. Sosyo psikolojik ortam. Terör baskısı ve iklim şartları da süreci bu anlamda olumsuz etkiliyor.

Bu süreçte partisi olmayan, artık kendi tabanını bile harekete geçirmekte zorlanan paralel yapı, sanki bir parti gibi çalışıyor. Tek hedefleri seçmenin AK Parti’ye vermemesi. AK Parti’ye vermesinler de kime verirlerse versinler, sonuçta ülkede ekonomik kriz mi, siyasi kriz mi yaşanır onların umurunda değil.. Hoşgörü ve diyaloğu bıraktılar birer kin ve intikam savaşçısına dönüştüler.. Öfkeleri akıllarından büyük. Keskin sirke politikası ile kendilerine zarar veriyorlar, farkında değiller.. Din ile harmanlaşmış kehanetlerin peşinde koşuyorlar.

Paralelcilerin şimdilik tek hedefleri var, Erdoğan ve AK Parti.. Seçimden eğer AK Parti tek başına iktidar olarak çıkmazsa bayram yapacaklar.. Duaları AK Parti’nin % 38’de kalması. % 35’de kalsa, AK Parti’siz bir hükümet kurulsa çok mutlu olacaklar.. % 40’ta razılar aslında.. Eğer duaları gerçekleşmez ise, AK Parti’de bir bölünme olabilir mi.. Şimdiden onun için seferber oldular. Hani şu 5. parti hikâyesi.. Yeni bir oluşum. Ankara’da iki ofisleri var, İstanbul’da da.. Grup kurabilecek yeni bir oluşum için gerekirse üst akıl, HDP’den 2, CHP’den 3, MHP’den 4 ismi bu yeni oluşuma dahil edebilir. Etti mi 9.. Bahçeli’nin hesabına benziyor bu hesap. Yeter ki bir düzine AK Partili ayartılabilsin.. Belki SP de, BBP de, diğer yarım düzine parti daha bu koalisyona katılır. Gül’e, Arınç’a da davet gider. Eğer onlar bu tuzağa düşerse onlarla beraber daha bir düzine adam bu kervana katılır. Öyle birileri hazır kıta bekliyor. O zaman İdris Naim de, Abdullatif Şener de bu kervanda kendine yer bulur. İdris Bal ne yapar bilmiyorum.

Böyle bir yamalı bohça oluşumu ile CHP’yi iktidara taşıyacaksınız, MHP’yi de bunların peşine takacaksınız. Ana muhalefet AK Parti olacak.. Bu şekilde Türkiye’yi yöneteceksiniz..

Şimdilik anayasa değişikliğini, buna bağlı olarak başkanlık sistemini ertelemiş gözüküyorsunuz, ama farkında mısınız, bu anayasa sınırsız ve sorumsuz fiili bir başkanlığı mümkün kılıyor.

Eğer seçim sonrası siyasi bir kriz ortaya çıkacaksa bunun sorumlusu herhalde AK Parti olmayacaktır.

Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar