'Somalı madencilerin maaşları ödenecek'

'Somalı madencilerin maaşları ödenecek'

Soma Kaymakamı, 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nda çalışan ve maaşlarını alamadıkları için Ankara'ya yürüme kararı alan işçilere ödeme yapılacağını söyledi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, geçen mayıs ayında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda çalışan işçilerin kalan maaşlarının ödeneceğini bildirdi. 

Atçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında makamında tebrikleri kabul ederken, Eynez işçilerinin maaşlarının bu ay da ödeneceğini söyledi.

Kaymakam Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İşkur genel müdürü ile görüştük. Ancak bakan beyle görüşemedikleri için askıda olduğunu belirtmişti. Bakan bey ile görüştüklerini ve Eynez işçilerinin maaşlarının perşembe veya cuma günü yatırılacağı müjdesini verdi" dedi.

İşkur genel müdürünün gece kendisini aradığını aktaran Atçı, "Genel Müdürümüz maaşların yatırılacağını ifade etti. Ben de bu mutlu haberi size bayramda vermek istedim" diye konuştu.

Yaklaşık 400 işçi salı günü maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle Ankara'ya yürüme kararı almıştı. Ancak işçiler, Ermenek'ten gelen maden kazası haberi üzerine, işçi yakınlarına destek olmak için yönlerini buraya çevirmişti. 

Pazartesi günü de Soma Kaymakamlığı önünde toplanarak eylem yapan işçilere polis biber gazı ve copla müdahale etmişti.