Soma'da içerdeki patlama sonrası katliam var

Soma'da içerdeki patlama sonrası katliam var

Soma'daki maden ocağı kazasında ölü sayısının daha da artması beklenirken, DİSK başkanı 'içerde katliam var' dedi.

SOSMA'daki maden ocağı kazasından Türkiye'nin canını yakan haberler gelmeye devam ediyor. DİSK Başkanı Beko: Umarım sayıları artmaz ama ben pek umutlu değilim. İçerideki patlama sonrası yaşanan bir katliam var.

Bakan Yıldız, patlama esnasında madende 787 işçinin çalıştığını, bu işçilerden 205'inin hayatını kaybettiğini 80 işçinin ise yaralandığını açıkladı. 

İşçi yakınlarının, havanın aydınlanmasına rağmen maden önündeki umutlu bekleyişi sürerken maden kazasının canlı tanıkları faciayı anlatıyor. 


HİÇ UMUT KALMADI

CNN Türk canlı yayınına katılan bir işçi ise bilinmeyen bir detayı anlattı. Kurtarma çalışmalarına da katılan işçi ölü sayısının çok daha fazla olacağına dair şu bilgiyi verdi;

'Hiç umut yok. Çalışan işçiler kurtarmaya giriyor sadece. Kurtarma ekibinden de ölen var. Ben 3 kişi diye haber aldım. Zaten 710 tane zimmetli lamba alınmış. Bir de bilinmeyen lamba sayısı var. Maden kartı olmayıp da lamba alıp girenler var. Onlarla sayısı 800'e yakın oluyor. "

ÇOK AĞIR BİR TABLO VAR

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Soma'ya üzücü bir olay sonrası geldik. İşçi arkadaşlarımla ve sendikacı arkadaşlarla görüştük. Maalesef Türkiye'de taşeronlaşma sonucu alınan güvenlik önlemlerinde çok fazla azalma var. Buradaki madende de taşerondan taşerona olacak şekilde bir çalışma var. Maalesef kar amacı güdülürken gerekli derece güvenlik önlemi alınmıyor. Ölen işçilere Allah'tan rahmet ailelerine sabır, yaralı arkadaşlarımıza da şifa diliyorum. Fakat burada ağır bir tablo olduğunu ve olacağını da aldığım bilgilere göre hissediyorum" dedi.