Soma'da avukatlar iki bakanın tanık olarak dinlenmesini talep etti

Soma'da avukatlar iki bakanın tanık olarak dinlenmesini talep etti

Müşteki avukatlarından Erdem, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz" dedi.

Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davada, müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş, Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürü Hakkı Duran ve Maden İşleri Genel Müdürü Sadık Civelek'in tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın yedinci oturumu, sanık avukatlarının savunmaları ile müşteki avukatlarının, davada bugüne kadarki süreçle ilgili görüşlerinin alınmasıyla tamamlandı. 

Davanın tutuksuz sanıklardan Halil Sarı'nın avukatı, kazayı soruşturan cumhuriyet savcılarının olay yerine gitmemesini eleştirerek, şunları kaydetti:

"Bu hususu defalarca talep ettik, reddedildi. Buna rağmen TBMM Araştırma Komisyonu tarafından madene gidilerek olay yerine girildi ve komisyon tüm delilleri topladı. Bunu savcılığın yapması gerekirdi.  Bu sebepten iddianame adil olmayan şekilde hazırlandı. İlk seferinde de mahkemece kabul edilmedi ve eksikleri tamamlanmak üzere geri gönderildi ancak yine de yeterli özen ve dikkat gösterilmediği anlaşılmaktadır. Savcılık söylenenlerin ve medyanın baskısı altında kalmıştır."