Soma Yetimlerine İHH Koruması

Soma Yetimlerine İHH Koruması

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, “İHH olarak, Soma faciasının tüm yetimlerinin listesini çıkarıyoruz ve inşallah üzerimize düşeni yapacağız...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Soma’daki maden faciasına ilişkin, “İHH olarak, tüm yetimlerin listesini çıkarıyoruz ve inşallah üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Yıldırım, Soma’da maden faciasının acısını tüm Türkiye olarak yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin tüm birimleri ve halkıyla yardıma koştuğunu belirterek, bunun da yardımlaşma bilincinin ne kadar arttığını ve derinleştiğini gösterdiğini ifade etti.

Herkesin vicdan ve ahlakının gereğini yerine getirerek oradaki vatandaşların yanında yer aldığını dile getiren Yıldırım, “Bizler de İHH olarak, tüm yetimlerin listesini çıkarıyoruz ve inşallah üzerimize düşeni yapacağız. Bu yetimlerin üniversite hayatına kadar takibi gerçekleştirilecek. Hatta işe girip evlenene kadar kendileriyle irtibatımız devam edecek” diye konuştu.

“BOSNA HERSEK’E YARDIM”

Yıldırım, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine işaret ederek, vakıf olarak bölgeye yardım gönderildiğini ve arkadaşlarının tespitlerini yaparak yardımları dağıtmaya gittiklerini kaydetti. Şu ana kadar Bosna Hersek’te bu şiddette bir felaketin yaşanmadığını vurgulayarak, “Bölgenin tarihini araştırdığımızda böyle bir felaket yok. Ayrıca Srebrenitsa’ya çok yakın bir yer ve Srebrenitsa’dan gitmek zorunda kalan Boşnakları oraya tekrar götürebilmek için yapılan evler vardı, o evler yıkıldı. Hem yardım götürmemiz, hem o evleri tekrar yapmamız lazım. Çünkü Srebrenitsa’nın geçmişinde bir katliam vardı, şimdi o bölge için yapılan evler de yıkılınca acı daha da artmış oldu” şeklinde konuştu.

Yıldırım, İHH olarak dünyanın herhangi bir yerinde bir felaket ya da savaş olması durumunda yardım amacıyla ulaşacak mekanizmaları kurduklarını dile getirerek, bu kapsamda potansiyeli oluştuklarını söyledi.