Soma, Taner Yıldız'ı Unutmayacak

Soma, Taner Yıldız'ı Unutmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Soma faciasındaki organizasyon ve bilgilendirme becerisi, yürekleri yakan acının daha da büyümesini engellerken, spekülasyonların da önüne geçti...

KRİZ MASASINI YÖNETEN ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ, HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLADI

Manisa’nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen faciada devlet yaraları sarmak için tüm imkanlarını seferber ederken, facia haberini alır almaz olay yerine ulaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tüm Türkiye’nin güvenini ve takdirini topladı.

Yıldız, bir taraftan madencilerin çıkarılması, otopsi, cenaze işlemleri, yaralıların tedavisi ve aileye teslimi gibi tüm süreçleri yakından takip ediyor.

Diğer taraftan kameraların karşısına geçerek faciayla ilgili gelişmeleri dakika dakika anlatarak, Türk ve dünya kamuoyunda Soma faciasıyla ilgili herhangi bir spekülasyon yapılmasına yer bırakmadı. Yıldız, büyük panik ve korkunun yaşandığı Soma’da ilk saatlerin çok önemli olduğu kurtarma çalışmalarını organize ederek, pek çok madencinin sağ kurtarılmasına katkı sağladı.

Aynı zamanda yangının sürdüğü madendeki 500’ü aşkın kurtarma ekibine herhangi bir zarar gelmemesi için de çalışmaların büyük bir temkin içinde yürütülmesini organize etti.

Bakan Yıldız, maden önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin sinirlerinin gerilerek kurtarma çalışmalarını engelleyecek bir infiale yol açmaması için de, ailelerle tek tek görüşerek, itidal tavsiye ederek, çalışmaların sağlıklı yürümesini sağladı.

SİMİT, BİSKÜVİ VE AÇIK ÇAYLA AYAKTA SOMA’YA

geldiğinde yaptığı ilk iş maden ocağının girişine, kurtarma yapılan yere gitmek olan Yıldız, hem yetkililerden bilgi aldı hem de ailelerle temasa geçti. Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) maden ocağının yanında bulunan binasında kriz masasını yöneten Yıldız, tüm süreci anında takip ediyor. Koltuktaki 1-2 saatlik uyku ile süreci aktif olarak yöneten Bakan Yıldız, sadece Kızılay çadırında sıcak bir yemek yedi. Daha çok kriz masasında simit ve bisküvi türü yiyecekler ve açık çay ile ayakta kalmaya çalışıyor. An be an yeni gelişme olduğu için uyumuyor. Hem süreci takip ediyor hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi devletin zirvesi ile muhalefet heyetinin karşılamasını yapıyor. İdare binasında harita ile bölgeye gelenlere süreç hakkında bilgilendirmede bulunuyor.

ÜŞÜYEN MADENCİYE CEKETİNİ VERDİ

Soma’da üstün gayret ve performans ile çalışan Enerji Bakanı Yıldız’ın üşüyen bir madenciye ceketini verdiği öğrenildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bakanlığa yakın kaynaklar tek noktadan hareket edildiğine dikkat çekerek kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra diğer süreçlerin de masaya yatırılacağına dikkat çekiyor. Kriz masasının öncelikli gündem maddesi yer altındaki madencilerin kurtarılması. Son işçi yer altından çıkarılana kadar kurtarma çalışmaları devam edecek.

BAŞBAKANLIK’TA ÖĞRENDİ 

BAKAN Yıldız’ın Soma’daki olaydan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında toplantı halindeyken bilgi sahibi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre toplantı başladıktan sonra haberin gelmesinin ardından Erdoğan bilgilendirildi. Yıldız, Erdoğan’ın talimatıyla Başbakanlık özel uçağıyla saat 19.00’da Balıkesir’e gitti. Sonrasında yaklaşık iki saatlik karayolu yolculuğu ile saat 22.30’da Soma’ya ulaşıldı. Yetkililerden ilk bilgiyi aldıktan hemen sonra basın açıklaması yaptı.

 

VATANDAŞLARLA BİRE BİR İLGİLENİYOR

 

MADEN önündeki yakınlarla görüşen Bakan Taner Yıldız, hastaneye ya da soğuk hava deposuna kaldırılan yakınlarını bulamayanlarla tek tek ilgilendi, eksik olan ölü ve yaralı listelerinin her hastaneye ve bölgedeki soğuk hava depolarına asılması talimatını verdi. Bu arada kurtarma çalışmaları bekleyişinde sinirleri gerilen vatandaşlarla da konuşan Taner Yıldız, ortamın elektriklenmesini önleyerek, madene girmek isteyen vatandaşları ekiplerin çalıştığı konusunda ikna etti ve sağlıklı çalışmanın yürütülmesini sağladı.