"Sokak Karanlık, Kirli ve Kanlıdır"

"Sokak Karanlık, Kirli ve Kanlıdır"

Partisinin Marmaris'teki seçim bürosunun açılışına katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, seçime 40 gün kala Türkiye'nin sorunlarını sokağa çekmek isteyenlere sert çıktı.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her türlü sosyal hareketlilikleri istismar ederek Türkiye'yi bir kargaşaya sokmanın ve çatışmaya sürüklemenin çok büyük bir ihanet olduğunu belirterek, "Seçime 40 gün kadar kısa süre kala Türkiye'nin sorunlarını sokağa çekmek yanlıştır, sokak karanlıktır, sokak kirlidir, sokak kanlıdır. Gençlerimizi sokağa dökerek bir yere varmak mümkün değildir" dedi.

Bahçeli, iki günlük Muğla programı kapsamında Köyceğiz ilçesinin ardından Marmaris'e geldi. İlk olarak Beldibi Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, Belediye Başkanı İdris İspirli ile bir süre görüştü. Daha sonra ilçe merkezine geçerek partisinin seçim bürosunun açılışını yapan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üst üste 3 seçim yaşayacağını ve 2015 yılının ülke siyasetinin geleceği açısında önemli değişiklikleri işaret edeceğini söyledi.

Bu seçimlere diğer partiler gibi MHP'nin de özenle üzerinde durduğunu ve farklı bir anlam yüklediğine ifade eden Bahçeli, ilk defa büyükşehir olarak seçime giren Muğla'yı kazanmak istediklerini kaydetti.

Konuşmasında 17 Aralık sürecine değinen Bahçeli, "Bütün aziz milletime ve ülküdaşlarıma sesleniyorum. Her türlü sosyal hareketlilikleri istismar ederek Türkiye'yi bir kargaşaya sokmak, ülkeyi çatışmaya sürüklemek çok büyük bir ihanet olur. Bu sebepten dolayı milletimizin dikkatini çekmek istiyorum. Demokrasi içerisinde çözümümüzü bulmamız lazım. Demokrasi içerisinde çözüm, seçim müessesiyle olur. Seçime 40 gün kadar kısa bir süre kala Türkiye'nin sorunlarını sokağa çekmek yanlıştır. Sokak karanlıktır, sokak kirlidir, sokak kanlıdır. Gençlerimizi sokağa dökerek bir yere varmak mümkün değildir. Gençler bizim teminatımızdır" diye konuştu.

Ülkede 18-25 yaş arasında 10 milyonluk bir nüfus bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, seçimlerde bu 10 milyon gencin oy kullanacağını ve seçimin kaderini değiştirebileceğini dile getirdi.

Gençlere de seslenen Bahçeli, "Aziz genç kardeşlerim sokakta, anarşi içinde değil sandıkta hesap görün. Gençler sandığa kolkola giderse iktidarı tepe taklak yere çarpabilir. Arzuladığı bir siyasi partiyi de tek başına iktidar yapabilir. Gençlerimiz bu gücü sokağa dökerek bir yere varamaz" ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddet

Türkiye'nin çok büyük sosyal ve ekonomik sorunları olduğunu savunan Bahçeli, yokluk, yolsuzluk, yozlaşma, yabacılaşma ile öte yandan açlık ve asayişsizliğin ülkenin en önemli görünümlerinden olduğuna değindi. Böyle toplumdan sosyal kargaşadan başka bir şey üretilemeyeceğini anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına yönelen şiddetleri görüyoruz. Özellikle birçok aile huzursuzluk içinde. Allah göstermesin cinnet geçiren insanlar bir yuvayı tamamen ortadan kaldırıyor. Her gün cinayet olayları, her gün kadına şiddet. Tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu sorunu çözmek zorunda. Sosyal psikologlarla, toplumsal anlaşmalarla her aileye sahip çıkarak bu şiddetli ortadan kaldırmalı. Medya sahiplerine sesleniyorum, evinizde huzurlu olabilirsiniz ama bir ailenin faciasını sabahtan akşama kadar tekrar tekrar göstermekten ne haz duyuyorsunuz? Televizyonda her gün kadına şiddeti ve aile faciasını gösterirsen, insanların aklına bu düşünceyi düşürürsün, bu millete yazık olur. Bundan dolayı eğer haber niteliği varsa bir cümleyle söyle. Akşama kadar bu şiddetin nasıl yapıldığını dizi film gibi göstermenin kimseye bir faydası olmaz."

MHP lideri daha sonra geceyi geçireceği İçmeler beldesindeki otele gitti ve burada partilileriyle akşam yemeği yedi.

Kaynak: AA