Şok Fuat Avni İdiası

Şok Fuat Avni İdiası

Fuat Avni hakkında çarpıcı iddia Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı davasının bilirkişi adli bilişim uzmanı Halil Öztürkçi devletin Fuatavni'nin kim olduğunu bildiğini fakat gizli irtibatlarına ulaşabilmek için beklendiğini öne sürdü.

Fuat Avni kim sorusu 17-25 Aralık süreciyle birlikte ortaya çıkan ve Twitter'da neredeyse bir fenomen haline gelen 'fuatavni' kullanıcı adlı Twitter hesabından paylaşılan operasyon istihbaratlarıyla son ayların en çok dillendirilen sorusu oldu Peki fuat avni gerçekte kimdi 

DEVLET FUAT AVNİ'Yİ BULDU MU?

Sabah'a konuşan Telekominikasyon İletişim Başkanlığı davasının bilirkişi adli bilişim uzmanı Halil Öztürkçi, devletin Fuat Avni'nin kim olduğunu çok önceden bildiğini söyleyerek, Fuatavni'nin gizli irtibatlarına ulaşabilmek için özellikle beklendiğini açıkladı.

Peki ülkede olacakları müneccim gibi tahmin eden ve özellikle de cemaat yanlılarının başına gelecekleri en az bir gece öncesinden Twitter'dan duyuran Fuat Avni adlı Twitter hesabını kim ya da kimler yönetiyor?

FUAT AVNİ EMRE USLU MU?

Akşam, Star ve Güneş gazeteleri, geçtiğimiz günlerde Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleneceği iddiasını manşete taşıdıkları haberlerinde Emre Uslu'nun polisler ile arasındaki önceki yıllarda yaptığı iddia edilen DM yazışmalarının kaynak göstermiş ve Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğunu iddia etmişlerdi.

ERDOĞAN 'SEN DE YÜREK VARSA ÇIK ORTAYA' DEMİŞTİ

Fakat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Twitter fenomeni Fuat Avni’ye "Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya delikanlıysan çık ortaya. Niçin gizli saklı yapıyorsun. Sende yürek varsa, delikanlılık varsa çık ortaya” sözleriyle seslenmişti.

Yeni Akit'e konuşan Halil Öztürkçi Fuatavni'nin gizli irtibatlarının TİB'den bu yana işlediği bütün bilişim suçlarını detaylandırdı. 

"DEVLET FUAT AVNİ'NİN GİZLİ YAZIŞMALARINA ULAŞMIŞTI"

Öztürkçi'ye göre devlet uzun bir süredir Fuatavni'nin kimliğini biliyordu fakat Fuatavni'nin bağlantılarını ve onunla ileitşim kuranları görmek için sessizce bekledi:

Bence uzun bir süredir Fuat Avni'nin kim olduğu biliniyordu. İşin boyutunu görmek adına biraz daha sessiz kalmayı tercih ettiler. Devlet olayın boyutunu anlamak Fuatavni ile iletişim kuranları çözmek için bence bir süre bekledi. DM'lerin okunamayacağı söyleniyor. Twitter'ın bu konuda bir açığı olduğu biliniyordu. Hatta Fuatavni'nin gizli yazışmalarına ulaşıldığı ve hesabın kimler tarafından yönetildiği biliniyordu.

fuat-avni.20150223102309.jpg
İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

Bilirkişilik konusunda açıklayamayacağım birçok detay var. Ancak şunu söyleyebilirim yasadışı dinlemeleri tespit eden çalışmalarımız oldu. Soruşturma konusu şuydu. TİB'de yasadışı bir dinleme yapıldı mı yapılmadı mı? Bilirkişiyim. Bu konuda konuşmam uygun olmaz ama yasadışı dinlemelerin yapıldığını söyleyebilirim sadece

TÜRKİYE'DE TELEFON GÖRÜŞMELERİ NASIL DİNLENİYOR?

Normal şartlarda bu dinlemeler yasal yollarla olmalı. Yani mahkemeden izin alınarak olmalı bütün dinlemeler. Telefonlara yerleştirilen casus yazılımlarla olabilir. Böceklerle ortam dinlemesi yapılabilir. Bir de gizli ödenekten alındığı söylenen sonra kaybolan dinleme cihazları var. Bunlar bir panelvanın arkasına yerleştirilir. Belli bir bölgedeki baz istasyonlarından daha güçlü bir sinyal yayarak bütün telefon görüşmeleri bu mobil cihaz sayesinde yasadışı dinleme yapılabilir.

FUATAVNİ'NİN TESPİT EDİLMESİ 

Fuatavni'yi yakalayamamak bu kadar imkansız olabilir mi? Bu sorunun cevabı evet. Ben de bir hesap oluşturup yakalanmadan sosyal medyada paylaşımlar yapabilirim.

Twitter IP adreslerini açtı diyelim. İnternette IP numaranızı saklayarak çok kolay mesajlaşabilirsiniz.

SEÇİM ÖNCESİ OPERASYON OLABİLİR Mİ?

Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi operasyonlar olabilir. Ama bu kez atakların karşılıklı olacağını düşünüyorum. Şu an için kimin elinde ne var bilmiyoruz. Fuatavni gizli yazışmalarında ne kadar yayınlandı onu da bilmiyoruz. Devamında ilginç detaylar okuyabiliriz. Ama biz adaletten ayrılmamamız gerekir.

GİZLİ YAZIŞMALAR

Devlet kurumlarının elinde ne kadar belge ve bilgi var şu an için bilmiyoruz. Benim asıl anlayamadığım şu; bu yapı yazışmalar konusunda neden bu kadar rahat davrandı.

YAZIŞMALARI ABD SERVİS ETMİŞ OLABİLİR

Twitter'ın ABD yönetimine kabadayılık yapma şansı yok. Bu gizli yazışmaları ABD tarafından servis edilmiş olabilir. Karşılıklı diplomasiyle bir yazışmalara ulaşılmış olabilir