Şok açıklama: İngiltere'ye Saldırı Yüksek İhtimall

Şok açıklama: İngiltere'ye Saldırı Yüksek İhtimall

Cameron, Avrupa, Amerika ve dünya genelinde "çok ciddi İslami aşırılık yanlısı terörist tehdidiyle karşı karşıya olduklarını" söyledi.

Cameron, Avrupa, Amerika ve dünya genelinde "çok ciddi İslami aşırılık yanlısı terörist tehdidiyle karşı karşıya olduklarını" söyledi.
Dünyanın terörizmden usandığını belirten Cameron, dünyanın en büyük dinlerinden biri olan İslam'ı çarpıtmak, terör, ölüm ve çatışma yaratmak isteyen fanatik ve zehirli bir ideolojiyle karşı karşıya kaldıklarını ama müttefikleriyle birlikte nerede olurlarsa olsunlar bunlarla mücadele edeceklerini söyledi.
Bu noktada, Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadele ettiklerini dile getiren Cameron, sahada Iraklı güçlere yardım için de istihbarat ve izleme konularında ek konuşlandırmaya gideceklerini ve Iraklı güçlerin daha iyi eğitim ve ekipmana sahip olmalarını sağlayacaklarını bildirdi.
Cameron, "Aynı zamanda bu zehirli ideolojiyle evimizde de savaşmamız lazım. İngiltere'de herkesin aşırılıklarla mücadele etmesi için yasa geçiriyoruz ve bu sabah, ülkede şiddet yanlısı aşırılıkların artışıyla mücadelede daha fazla ne yapabileceğimiz ve birbirinden öğrenebileceklerimiz noktasında ortak grup oluşturmaya karar verdik" diye konuştu.
"İngiltere'ye saldırı yüksek ihtimal"

Bu tehdit karşısında çok ihtiyatlı olmak gerektiğini belirten Cameron, bu noktada ülkedeki güvenliği artırdıklarını ama bununla mücadele için uzun vadeli ve disiplinli bir yaklaşım gerektiğini kaydetti.
Bir soru üzerine, Cameron, İngiltere'deki terör tehdidi seviyesinin Ortak Terörizm Değerlendirme Merkezi tarafından belirlendiğini ve merkezin ülkenin ciddi bir tehditle yüz yüze olduğunda karar kıldığını belirterek, "Onların sözleriyle bu, İngiltere'ye bir saldırının yüksek ihtimal olduğu anlamına geliyor" dedi.