Soğuk nedeniyle bir bebek daha öldü

Soğuk nedeniyle bir bebek daha öldü

Lübnan'ın kuzeyinde yer alan Akkar bölgesinde Suriyeli sığınmacının 3 aylık bebeği dondurucu soğuk nedeniyle hayatını kaybetti.

Akdeniz'in doğu kıyılarında birkaç gündür etkili olan Alexa fırtınası nedeniyle meydana gelen dondurucu havada ölüm kalım mücadelesi veren bir Suriyeli sığınmacı ailenin 3 aylık bebeği Muhammed Raad yaşamını yitirdi.

Soğuk nedeniyle yüksek ateş ve nefes darlığı çeken Raad'ın, hastaneye kaldırılırken yolda öldüğü ifade edildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar bölgesine sığınan Raad ailesi, ölüm vakası ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, akrabalarından Ebu Muhammed (55), "Bebeğin babası, bölge sakinlerinden ısınmak için bir soba istemişti. 5 gün sonra bir soba buldu ancak mazot olmadığı için yakamadı" dedi.

Pek çok dernek ve kuruluşun kendilerini ziyaret ettiğini belirten Ebu Muhammed, "Eğer bizi ziyaret eden kurumların sayısına bakacak olsaydık, şimdiye kadar zengin olurduk" diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan akrabalarının iddiasına göre, Raad ailesinin ismi BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yardım edilecek sığınmacılar listesinden silindi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin verilerine göre Lübnan'da 842 bin kayıtlı mülteci bulunuyor. Lübnan makamları ise Suriyelilerin sayısının 1 milyon 200 bini aştığını kaydediyor.