Snowden: İsrail-Kaşıkçı İddiası Doğru

Snowden: İsrail-Kaşıkçı İddiası Doğru

SNOWDEN, İsrail-KAŞIKÇI İddiasını DoğruladıSiyonist İsrail'deki bir konferansa video bağlantısıyla seslenen ABD'li ifşaatçı Edward Snowden, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, İsrailli şirket NSO Group'un

ABD’nin Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın (NSA) dünya çapında yasadışı dinleme ve takip yaptığını 2013 yılında ifşa eden ve o zamandan beri Rusya’da yaşamak zorunda kalan Edward Snowden, bu kez video konferans yoluyla ABD’nin baş müttefiki İsrail’deki bir etkinliğe hitap etti.

‘OH! — Orenstein Hoshen Media and Strategy’ şirketi tarafından düzenlenen konferansta Mossad’ın eski başkan yardımcısı Ram Ben Barak ve diğer katılımcıların sorularını yanıtlayan Snowden, İsrailli bir şirketin ürettiği teknolojiyle Meksika’daki soruşturmacılarla gazetecilerin ve diğer sorunlu ülkelerde muhaliflerin takip edildiğini, bunlar arasında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın da olduğunu söyledi.

2 Kasım’da ABD’de düzenlenen bir panelde gazeteci Courtney Radsch, “Kaşıkçı, İsrail tarafından üretilip bir Amerikalı şirket tarafından satılan Pegasus adlı yazılım programıyla gözetlendi” iddiasını dile getirmişti. Snowden da İsrail’in siber istihbarat şirketi NSO Group’un ürettiği Pegasus casusluk yazılımına işaret etti.

Eski CIA ve NSA analisti, Kaşıkçı’nın, Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’u kullanan iPhone, iPod touch ve iPad’e yerleştirilip çalıştırılan Pegasus ile takip edildiğini belirtti.

 

fha