Smith: Mühimmat Desteği Verildi

Smith: Mühimmat Desteği Verildi

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile mücadele eden yerel güçlere havadan cephane desteğinde bulunulduğunu bildirdi.

AA'nın haberine göre; Bu yerel güçler arasında PYD'nin askeri kanadı  YPG ve YPJ de var.
 
Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, ABD askeri nakliye uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD'e karşı  savaşan güçlere mühimmat desteğinde bulunduğunu doğruladı. Smith açıklamasında, "Koalisyon güçlerinin pazar günü Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı operasyonlar  yapan sahadaki IŞİD karşıtı yerel güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu  teyit edebilirim" ifadesini kullandı. 

'MÜHİMMAT HAVADAN BIRAKILDI'
 
Havadan ulaştırılan desteğin ABD Hava Kuvvetlerine ait C-17 kargo tipi  uçağınca yapıldığını belirten Smith, "Uçağın, IŞİD ile mücadele eden sahadaki  güçlere ulaştırdıkları hafif silah mühimmatı içeriyor. Böylelikle onlar IŞİD'e  karşı operasyonlarına devam edebilir. Kalkan uçak güvenli şekilde (mühimmatı)  havadan bıraktı" açıklamasında bulundu. 
 
Smith, öte yandan PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik  Partisi'ne (PYD) yakınlığıyla bilinen grupların "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında bulunmasına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmayacağını belirtti. 
 
Suriyeli muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik program  kapsamında taramadan geçirilmiş Suriyeli muhaliflerin teçhizatlandırılacağını ve kendilerine IŞİD ile mücadelelerinde havadan destek verileceğini geçtiğimiz cuma  günü açıkladıklarını hatırlatan Smith, şunları kaydetti: 
 
"Teçhizatlandırmaya ve havadan destek imkanı sağlamaya odaklanma, bize  Suriye'de IŞİD ile mücadelede kaydedilmiş olan ilerlemeyi güçlendirme olanağı  sağlayacak. Bu çaba da Pazar günü koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile savaşan sahadaki yerel güçlere havadan ikmal desteğinde bulunmasıyla başladı. 
 
Bu başarılı havadan indirme, liderleri ABD tarafından uygun şekilde  taramadan geçirilmiş ve Suriye'nin kuzeyinden IŞİD'i çıkartmak için savaşan  Suriyeli gruplara askeri mühimmat sağladı. Operasyona ilişkin güvenlik  gerekçesiyle, bu yardımı alan gruplara, onların lokasyonlarına ilişkin veya  indirilen teçhizatın içeriğine dair herhangi detaylı bilgi paylaşmayacağız". 
 
YPG sözcülerinden Polat Can, Twitter hesabında, PYD'nin askeri kanadı  YPG ve YPJ, Suriye Arap Koalisyonu'nu oluşturan Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat,  El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi'nin, "Suriye Demokratik  Güçleri" oluşumu altında birleştiğini duyurmuştu.