SMDK ile ÖSO anlaştı

SMDK ile ÖSO anlaştı

SMDK, İstanbul'da iki gün süren toplantı sonunda önemli konuların ele alınıp tartışıldığını ve yeni Genelkurmay Başkanının belirlendiğini bildirdi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İstanbul'da iki gün süren toplantı sonunda önemli konuların ele alınıp tartışıldığını ve yeni Genelkurmay Başkanının belirlendiğini bildirdi.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, SMDK Başkanı Ahmed el-Carba yönetiminde İstanbul'da başlayan 2 günlük toplantıya, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları, Savunma Bakanı, yeni atanan Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir ile bazı yerel meclis başkanları da katıldı. Toplantıda önemli kararların alındığı belirtildi.

Açıklamada, daha önce 16 Şubat'ta alınan karar gereğince Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'in görevden alınması onaylandı. Yerine ise Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir’in atanması ve yardımcılığına ise Kurmay Albay Heysem Afisi’nin getirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı ve bu kararın Yüksek Askeri Konsey (YAK) tarafından da onaylandığı bildirildi. 

Bölgede savaşın acımasızca devam ettiği belirtilen açıklamada, başta Mork bölgesi olmak üzere, Halep, Kalamun, Hama ve diğer illerde yaşanan sıkıntılar ve alınacak askeri tedbirler konusu görüşmede ele alındı. Boş olan YAK üyeliklerine bir ay içinde yeni üyelerin atanacağı ve yeniden yapılanmaya gidileceği kaydedildi.  

Açıklamanın sonunda, Cenevre-2 ve Suriye’nin dostları grubundan kendilerine vaat edilen silah ve mühimmatın bir an önce gönderilmesi talep edildi.  

YAK, daha önce yayımladığı açıklamada, İdris'in görevden alınıp yerine Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir getirildiğini duyurmuştu. YAK, genelkurmay başkanlığının son aylarda atalet içine düşmesi ve Suriye devriminin karşılaştığı zor durumlar gözönüne alınarak bu kararın verildiğini belirtmişti. YAK'ın kararı SMDK tarafından da memnuniyetle karşılanmıştı.