Skandal Telekulak: Parti Merkezlerini de Dinlenmiş

Skandal Telekulak: Parti Merkezlerini de Dinlenmiş

Paralel yapı İstanbul’dan sonra Adana ve Mersin’de de suç üstü yakalandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, dinlenildiğini belirtmesinden sonra emniyetteki arşiv taramasında Adana ve Mersin’de yüzlerce kişinin dinlenildiği ortaya çıktı.

Adana’da valinin yanı sıra hakim, siyasetçi, polis müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının dinlenildiğinin ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. Adana Emniyet Müdürlüğüne talimat veren savcılık, geriye dönük tüm dinlemelerin çıkartılmasını istedi. Listede yüzlerce kişinin dinlendiği anlaşıldı.

Devlet içindeki paralel yapılanmanın ülke genelinde yıllardır yürüttüğü kirli çalışmalar, bir bir deşifre olmaya devam ediyor. Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından binlerce insanı dinleyip fişleyen ve takip ederek telefonlarını dinleyen paralel yapı İstanbul’dan sonra Adana ve Mersinde de suç üstü yakalandı.

10 ilde soruşturma başlatıldı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un dinlenildiğini belirtmesinden sonra Emniyette yapılan arşiv taramasında Adana ve Mersinde yüzlerce kişinin dinlenildiği ortaya çıktı.

Adana ve Mersinde Valilik santralleri, Hakimler, siyasetçiler, polis müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yüzlerce insanın dinlenildiğinin ortaya çıkması üzerin Adana TMK 10 ile görevli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada dinlenen yüzlerce kişi tespit edildi.

Dinlemelerin kapsamı ve ne kadar süre dinlenildiklerine dair her hangi bir açıkla yapılmadı. Ancak skandal dinleme kararlarının büyük bir bölümünün Hakim Cebrail Cem Alıcı’nın imzasını taşıdığı iddia ediliyor. Aynı Hakim tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen MİT TIR’ları ihbarcılarını da serbest bırakmıştı.

Parti merkezleri de dinlenmiş

Listede ünlü isimlerin yanı sıra binlerce kişi sadece isimle dinlenirken, binlerce kişi de “X” şahıs olarak dinlenmiş. Milletvekillerinin makam odalarındaki telefonlardan, parti genel merkezlerinden haber ajanslarına kadar birçok kurum da dinlenmiş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından kayıtsız dinleme yapıldığını tespit edince inceleme başlattı.

Yetkililer, “Selam Terör Örgütü” isimli bir belgenin üzerinde Başbakan’ın ismini görünce şok oldu. İlk planda 3064 kişiyi bulan dinleme kayıtları ve 125 klasörlük bir soruşturma ele geçirildi.

İstanbul’da 7 bin kişi

Geçtİğİmİz günlerde de Devlet içinde çöreklenen paralel devletin, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinlediği ortaya çıkmıştı. Darbe çetesinin, hayali terör örgütü isimleri üreterek Başbakan Erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, gazeteci, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının aralarında bulunduğu binlerce kişiyi 3 yıl boyunca dinlemişti. TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, Yeni Şafak Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, STAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, CHP Genel Merkezi, gazeteciler Ertuğrul Özkök, Hüsnü Mahalli, Kemal Gümüş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz, oyuncu-spiker Defne Samyeli, Başbakan’ın Başdanışmanı AK Partili vekil Yalçın Akdoğan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan Başbakan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da aralarında olduğu yedi binden fazla kişinin dinlediği tespit edildi.

Star