Sizin Rızanız Olmadan Asla...

Sizin Rızanız Olmadan Asla...

Nevşehir Belediye Başkan adayları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Afrika'ya yönelik yeni politikasını ve nedenlerini anlattı...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Sizin rızanız olmadan kimse bu topraklarda hükmedemeyecek. Kimse kapalı kapılar ardında planlar yapamayacak. Milletin iradesini ortaya koyacak yenilikler yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Kapadokya Kültür Merkezi'nde partisinin Nevşehir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda partililere hitap eden Davutoğlu, son 10 yıl içerisinde büyük bir restorasyon yaşadıklarını belirterek, "Bunun üç temel ayağı oldu. Birincisi demokrasinin yükselmesi, milli iradenin yükselmesi, milli egemenliğin tahkim edilmesi. Üçüncüsü ekonomimizin güçlenmesi ve bir daha zarar görmeyecek şekilde sağlamlaştırılması. Demokrasi ve milli irade her şeyin üzerinde gelir. Sizin rızanız olmadan kimse bu topraklarda hükmedemeyecek. Kimse kapalı kapılar ardında planlar yapamayacak. Milletin iradesini ortaya koyacak yenilikler yaptık yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Son 4 yıl içerisinde Afrika'da 23 büyükelçilik açıldı

Davutoğlu, hükümet olarak haktan ve halktan aldıkları güçle bugünlere geldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hakkın ve halkın dışında hiç kimse önünde hesap vermeyiz. Son 4-5 yıl içerisinde Afrika'da 23 büyükelçilik açtık, şu anda Afrika'da 35 büyükelçiliğimiz var. Latin Amerika'da 6, Asya'da 4 büyükelçilik açtık. 85 yılda Afrika'da 12 büyükelçilik açılmıştı son 4 yıl içerisinde 23 büyükelçilik açtık. Niye açtık biliyor musunuz? İstiyoruz ki Anadolu insanı dünyanın her yerinegittiğinde kendi vatanı gibi altında gölgelenebileceği al bayrağı görsün istedik. Şu anda dünyada 221 temsilcilikle en çok temsil edilen 7. Ülkeyiz. Yakında ilk 5'e gireceğiz ve dünyanın her yerinde bu milleti dışişleri camiası olarak onurla gururla temsil ettik. Bakan olduğumda bütün dışişleri camiasına şu talimatı verdim: 'Artık hattı diplomasi yoktur sathı diploması vardır. Satıh ise tüm dünyadır' dedim."

Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylara değinen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2013 yılını düşünenler Gezi olaylarını hatırlayacaklar ama bakınız tarih yazacak olanlar 2013 yılında birkaç önemli olayı daha hatırlayacaklar. Esas bunlar hatırlanacak. Birincisi çözüm süreci. Bu süreçle birlikte bu milletin birlik ve beraberliğinin pekişmesi. İkincisi 14 Mayıs'ta IMF'ye olan son borcumuzun da ödenmesi ve bu milletin bir daha hiçbir şekilde kimseye borçlu olmayacağı bir dönemin önünün açılması. Üçüncüsü Avrupayla vize muafiyetinin kaldırılması için anlaşma imzalanması akla gelecek. Başımız dik bir şekilde dünyanın her köşesine gidebilmenizin adımları gelecek. Marmaray akla gelecek. Asya ile Avrupa'yı birleştiren o büyük proje. Dünyanın en büyük havalimanının temelinin atılması gelecek. Üçüncü boğaz köprüsü gelecek ve daha niceleri."

Türkiye, kendi tankını yapan ülke konumuna geldi

Geçtiğimiz ay Suriye'de kaçırılan Türk gazetecinin kurtarıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Kaçırılan gazeteci kardeşimiz 40 gün boyunca zor günler yaşadı. Onunla birlikle bizde aynı sıkıntıları yaşadık. MİT tarafından yapılan bir operasyonla Bünyamin kardeşimizi kurtardık. Bizim için 1 kişi 75 milyon, 75 milyon 1 kişi demektir" dedi.

Kimsenin milli iradenin önüne geçemeyeceğini ve 30 Mart Yerel Seçimlerinin bu noktada önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Son 10 yıl içerisinde ekonomimiz öyle bereketlendi ki ülke ekonomisi iyileşti. Bu ülke 10 yıl öncesine kadar kendi tankını modernize etmek için başka ülkelere muhtaçtı ama şimdi kendi tankını yapan, kendi savaş gemisini yapan bir ülke var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Nevşehir merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA