Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Sizin evde terörist var!

Aşağı katta oturan komşu bir gün şikâyette bulunmuş;

“Sizin balkondan bizim balkona portakal ve muz kabukları atılmış…”

Bizimkiler düşünmüş, böyle bir şey mümkün değil, bizim çocuklarımız kesinlikle böyle bir şey yapmazlar. Sonra birden hatırlamış, mesele anlaşılmış, birkaç gün önce misafirler gelmişti, onların çocukları yapmıştı.

Yine bir gün bahçe evimizde misafirlerimizin çocukları bahçeyi dolaştıktan sonra ceplerinde bazı meyvelerle oturduğumuz odaya çıka geldiler. Dikkatlice bakınca kendi kendime eyvah dedim. Çünkü çocukların ceplerindeki meyveler bizim bahçenin meyveleri değildi, komşunun bahçesine geçmişler ve oradan almışlardı.

Köy yerinde böylesi işlerin biraz daha ileri gittiğini görürüz. Sizin evinize gelen çocukların komşunun evine, camına, bahçesine taş attıkları olur.

Bütün bu durumlarda komşunuz bu işi abartacak, tırmandıracak birisi ise, buyurun, işte size bir bela.

Ben meseleyi en küçüğünden aldım, siz bunu ülkelerin, devletlerin komşuluğuna getirin.

Tarihteki komşu ülkelerin birbirleriyle olan savaşlara şöyle bir bakın, göreceksiniz ki savaş sebeplerinin başında bu gelmektedir.

Kaçan, kovalanan asileri takip etme bahanesini de buna ekleyin, mesele tamamdır, artık rahatlıkla komşu ülkeye saldırabilirsiniz, bahaneniz tamamdır.

Hiç aklımızda yokken, nereden çıktı diyeceğimiz şu büyük belaya bir bakar mısınız; Hindistan ve Pakistan’ı bir anda büyük bir savaşın eşiğine getiren belaya.

Bahane aynı; “Sizin evde terörist var!” Şu anda bunun doğru olup olmadığı bir tarafa, yapılacak ilk iş bu ateşi olduğu yerde söndürmek insanlığa düşen acil bir görevdir. Allah korusun her iki ülke de nükleer silahlara sahip.

Emperyalizmin en başarılı olduğu konuların başında terörist imal etmek, insanları terörize etmek, terörist göstermek gelmektedir.

Söyleyin, bu anlamda hangi İslam ülkesi bu suçlamanın, bu ithamın dışında kalabilir ki?

Emperyalist kâfirlerin ellerindeki en büyük koz bu değil midir? Son zamanlarda işgal edilen, bombalanan hangi İslam ülkesi “evinde terörist var” suçlamasına muhatap olmadı ki?

Biz biliyoruz, zalimleri asla ikna edemeyeceğiz, saldıracaklarsa mutlaka bir bahane bulacaklardır.

Terörist kimdir, kim değildir, inşallah bir gün bunun tanımını yapma işi Müslümanların eline geçecektir.

Bugün bunu yapamıyoruz diye elbette boş oturmayacağız. Komşularımızın saldırılarından bir nebze emin olmak için şimdilik hiç olmazsa evimize gelen misafirlerimizin çocuklarına dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

Bu yazı toplam 749 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar