Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Sizi oraya getiren irade bugün böyle istiyor!..

Ergenekoncular hiç itiraz etmesinler. Dün oraya onları kim yerleştirdi ise, bugün aynı irade böyle istiyor..
Bırakın "Ulusalcı" ayaklarını.. Paranızı veren, sistemi kuran, görevi veren onlardı. TUSLOG işçilerinden ne farkınız vardı Amerika"nın gözünde?.
27 Eylül 1952"de kurulan Seferberlik Tetkik Daire Başkanlığı"nın (Özel Harp Dairesi) başına Tümgeneral Daniş Karabelen getirilmiş. 15 subay da kurucular arasında yer almış. Amerika"da gayri nizami harp eğitimi alan askerlerimiz arasında kimler yok ki; Alparslan Türkeş, Suphi Karaman, Turgut Sunalp, Ahmet Yıldız ve Fikri Ateşdağlı. Soğuk savaşın gönüllü fedailiğini üstlenen bir örgüt bu..
Amerikan Askeri Yardım Heyeti ile aynı binada çalışıyorlar.. Paralarını, silahlarını, hedeflerini, örgüt yapılarını hepsi "büyük birader" belirliyordu..
Can Dündar, 1992"de hazırladığı Seferberlik Tetkik Kurulu"nu anlatan belgeseli yeniden yayınladı. Dündar, bu birimin tarihi geçmişine değinirken 1992 yılında bu birimle ilgili hazırladığı belgeseli de yeniden yayınladı. 1959 yılında kurulan ve daha sonra 3 kez ismi değiştirilen birimle ilgili belgeselde, bu birimden ilk kez Bülent Ecevit"in haberdar olduğu, bu birimin Turgut Özal"a yönelik suikasttan 1 Mayıs Taksim olaylarına kadar bir dizi olayın perde gerisinde olduğu dile getirildi.
Dönemin başbakanı Ecevit, böyle bir yapının varlığını 1974"teki Başbakanlığı döneminde tesadüfen öğrendiğini açıkladı. Ecevit, 1974"te dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar"ın, "acil bir ihtiyaç için Başbakanlık"ın örtülü ödeneğinden birkaç milyon dolar istemesiyle" başlayan bilgilendirme sürecini şöyle aktaracaktı: "Bu paranın ne amaçla istendiğini sormak zorunda kaldım. "Özel Harp Dairesi için istiyoruz" yanıtı geldi. Öyle bir resmi dairenin, o zamana kadar adını bile duymamıştım... "Şimdiye kadar bu dairenin giderleri nereden karşılanıyordu?" diye sordum. O zamana kadar bu dairenin tüm giderlerini bir gizli ödenekle ABD"nin karşıladığı bana bildirildi... Özel Harp Dairesi"nin nerede bulunduğunu sordum. "Amerikan Askeri Yardım Heyeti ile aynı binada" yanıtını aldım..." Ecevit kendisine verilen brifingle daha ayrıntılı bilgiler edindi: "Adları gizli tutulan bazı "vatansever gönüllüler" de sivil uzantı olarak çalışmak üzere ömür boyu görevlendirilmişlerdi. Gereğinde bu gönüllü sivil vatanseverlerin kullanmaları için de, Türkiye"nin bazı yerlerinde gizli silah depoları oluşturulmuştu."
Sahi JİTEM var mı yok mu? Siz ne anladınız bu işten. Hem var, hem yok. Yaşar ne yaşar, ne yaşamaz.. Var ama yok, yok ama var.. Zaten derin devlet de aynen böyle bir şey..
Amerika"nın kurduğu, MOSSAD ile paralel faaliyet gösteren adına kozmik oda denen yere bir yargıç girince birilerinin keyfi kaçıyor.. Yahu paranızı Amerika vermiyor muydu, çalışma esaslarınızı Amerikalılar belirlemedi mi bugüne kadar?
Savaşın bittiğinden habersiz Japon askeri gibi bizim Ergenekoncular.. Arkadaşlar, soğuk savaş bitti..
Kozmik odanın yanında bir de İsraillilerin odası varmış.. İşe bakar mısınız; Türk Hükümetinin üyelerine karşı operasyon planları, suikast planları hazırlayan bir örgütten söz ediyoruz.. Nerede? Ankara"nın kalbinde. MOSSAD iyi yere dükkan açmış!.
Bu konuda her gün yeni yeni bilgilere ulaşıyoruz.. Gladio"nun Türkiye versiyonu bu.. Bir bakıyorsunuz Ergenekon oluyor. Bir başka gün JİTEM oluyor.. İşte Gladio ile ilgili internette yer alan bilgilerden kısa bir özet: "Gladio, Latince "gladius" kelimesinden geliyor. "Hançer" anlamını taşıyor. Bu, NATO"nun İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Varşova Paktı ülkelerinin Batı Avrupa"ya karşı olası bir saldırısına karşı geliştirdiği "karanlık/gizli ordulara" verilen isim. Gladio, sadece İtalya"daki NATO"ya bağlı gizli birimlere, "Gladio Operasyonu" ise Avrupa genelinde oluşturulan tüm gizli ordulara verilen genel bir ad oldu. Gladio Operasyonu, ilk defa 1948"de, NATO kurulmadan önce müttefik ülkeler arasında oluşturulan Batı Birliği"nin Gizli Komitesi (Clandestine Committee of the Western Union - CCWU) olarak ortaya çıktı. (Bana Batı Çalışma Grubu"nu hatırlattı) 1949"da NATO kuruldu. 1951"de, CCWU, NATO"nun içinde Gizli Planlama Komitesi (Clandestine Planning Committee - CPC) adı verilen bir daireye dönüştürüldü. (Bu da bana kozmik odayı hatırlatıyor) CPC, Fransa"da Avrupa Müttefikler Yüksek Merkezi (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE) tarafından yönetiliyordu. 1957"de CPC"ye paralel olarak, Müttefik Gizli Komitesi (Allied Clandestine Committee - ACC) kuruldu. ACC"nin görevi, Gladio şebekelerinin yönetmeliklerini hazırlamak, gizli faaliyetler yürütebilme kapasitelerini arttırmaktı. Bu amaçla, ABD ve İngiltere"de üsler kuruldu. Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Yunanistan"da olduğu gibi Türkiye"de de Gladio"nun yapılanmasında ACC etkili oldu. Tüm NATO ülkelerinin içinde yer aldığı Gladio operasyonunun esas unsuru, Avrupa devletlerinin orduları ve askeri istihbarat servisleriydi."
Yarın da bu konuya devam edelim mi? Psikolojik harp, P2 filan..
Selam ve dua ile.

Bu yazı toplam 2008 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar