Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Sizi ben bile kurtaramam”

Muhtemelen Obama, Netenyahu"ya "Sizi ben bile kurtaramam" dedi. Bölgede ve dünyada değişen şartlara dikkat çekti. Gerçeği gören İsrail hükümeti özür dilemeyi kabul etti.
Özür dileme olayı Mavi Marmara ile ilgili..
Hükümet bu çerçevede kendi kararını kendisi verecek.. Mavi Marmara yolcuları ve İHH da kendi kararını verecek..
Hükümetin dondurduğu ilişkileri harekete geçirmesi, Ankara"nın vereceği bir karar.. Ama özre karşı İstanbul"un vereceği karar da önemli.
Bana kalırsa yargılama devam etmeli. Bu tarihi yanlışlığın arkasındaki gerçekler ortaya çıkmalı..
İsrail"in sadece sözlü özür dilemesi yetmez. İsrail yönetimi Fransa üzerinden Mavi Marmara"ya katılan ve destek veren kişi ve kuruluşları terörle ilişkilendirerek kara listeye aldı.
Mesela Mustafa Karahasanoğlu"nun oğlu Ahmet Can Karahasanoğlu da gemideydi ve orada özel hücreye alınarak sorgulandı. Yeni öğrendim. Meğerse Karahasanoğlu, yurtdışına çıktığında, özellikle Avrupa ülkelerine girişinde bir süre alıkonulup sorgulanıyormuş.
Aynı durum benim için de sözkonusu. Pasaportumun ve kimliğimin fotokopisi alınıp bir yerlere gönderiliyor, bilgi veriliyor. Nereye gideceğim, kimle görüşeceğim soruluyor.
Para hareketleri de izleniyor. Banka havalelerimiz bile. Muhtemelen telefonlarımız ve internet girişlerimiz de izleniyordur.. İsrail"in özründe ne kadar samimi olduğunu ve bu konuda İsrail"le işbirliği yapan ülkelerin Siyonizme karşı tavır içinde olanlara karşı tavırlarında bir değişiklik olacak mı göreceğiz..
İsrail"le bizim sadece Mavi Marmara sorunumuız yok. Gazze ve Filistin sorunu da var.. İşgal ettiği topraklardan çekilecek mi? Gazze"ye ambargoyu kaldıracak mı? Filistinli esirler ve tutukluların durumu ne olacak? İşgal ettikleri topraklardaki yerleşim yerleri ne olacak? O utanç durumu kaldırılacak mı? Bu konuda da Filistinlilerden özür dilemeleri ve haksız uygulamalardan vazgeçmeleri gerek.. Bu konuda Filistinlilerden vize almaları gerek.
Ve tabii benim için en temel konu: Mescidi Aksa.. Eğer Mescidi Aksa yıkılırsa, dünya başınıza yıkılır.. Mescidi Aksa ve Kudüs konusunda İsrail"in İslam ümmetinden özür dilemesi gerekir..
Kudüs"ün manevi coğrafyası herhangi bir ülkenin başkenti olamaz. Kudüs"ün statüsünün uluslararası bir konferansta ele alınması gerekir.. Kneset"in kendine yeni bir mekan araması gerekir..
Mescidi Aksa"ya giriş ve ibadet alanındaki hukuk dışı uygulamalarına son vermesi gerekir..
Siyonist rejimin bu konuda kendi tabanını ikna etmesi kolay olmayabilir.. Ama bu yönde bir irade ortaya koyması gerekir..
İsrail"in gördüğü bir gerçek var: Mısır"dan sonra Suriye de İhvan kontrolüne geçiyor. Ürdün zaten Filistinlilerin çoğunlukta olduğu bir ülke. Lübnan"da hükümet düştü ve bölgedeki değişikliklerden sonra Lübnan"da artık İsrail için bir umut olamaz..
İsrail bu şartlarda Türkiye"yi de kaybederse, bu kendileri için sonun başlangıcı olacaktır.
Kanlı bir hesaplaşma İsrail için trajik bir sona dönüşebilir.
İsrail, ABD ve İngiltere için bölgede bir sıçrama tahtası, ileri bir karakol, paratöner özelliği taşımıyor. Batı için bir yük.. Batının sırtında bir kambura dönüştü.. İsrail"den kaçan Yahudiler yarın tekrar batının başına bela olabilir.. İsrail için tarihin sonu.. Bu özür İsrail"in saldırgan politikalarının bir çıkmaz sokak siyaseti olduğunun kabulü anlamına geliyor..
Şimdi İsrail kendi içinde derin bir hesaplaşmaya girecek.. MOSSAD, Muhalefet, Siyonist örgütler için bu özür tarihi bir kırılma noktası olarak görülüyor..
İsrail bu karardan sonra siyasi bir kriz yaşayabilir.. Bu özrün gereklerinin yerine getirilmesi konusunda ne kadar başarılı olacaklarını bize zaman gösterecek.. Hükümet düşerse ne olacak? Şahinler karşı atağa geçerse ne olacak?
Sonuç ne olursa olsun, bu olay Türkiye için, Filistin halkı, İHH ve İslam dünyası için bir zafer olmuştur.
Bu özür; açılan ceza davası için bir ikrar anlamı taşıyor.. İsrail bundan sonra ne yaparsa yapsın, gelinen nokta Siyonizm için tarihi bir yenilgidir..
Obama"nın ilk ziyaretini İsrail"e gerçekleştirmesinin ardından alınan karar, Artık ABD ve İngiltere gibi ülkelerin İsrail"i daha fazla sırtlarında taşımak istemediklerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor..
İsrail için bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar