"Siz 'İdam' Dedikçe Fethullah 'Oh' Diyor"

"Siz 'İdam' Dedikçe Fethullah 'Oh' Diyor"

Ahmet Hakan, "İdam olsaydı kaç Ergenekon’cu, kaç Balyoz’cu idam edilecekti?" diye sordu

Ahmet Hakan Çoşkun Hürriyet 

Tevhid Haber.com

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, demokrasi nöbetlerinde ve AKP Grup toplantısında yükselen 'idam' seslerine ilişkin, "Siz 'idam' dedikçe Fetullah 'oh' diyor" başlıklı bir yazı yazdı. ABD için 'Fetullah’ı iade etmemek için bahane peşinde koşuyor' iddialarında bulunan Hakan, "'İdam... İdam...' diye tutturarak ABD’ye Fetullah’ı iade etmemek için mis gibi bahane verilmesinin ardında ne yatıyor olabilir? Yoksa... Yoksa... Siz aslında iadeyi istemiyor musunuz?" diye sordu.

Ahmet Hakan'ın Hürriyet gazetesinin(9 Ağustos 2016 ) nüshasında yayımlanan "Siz 'idam' dedikçe Fetullah 'oh' diyor" başlıklı yazısı şöyle:

- O muazzam mitingle tüm dünyaya, özellikle de 15 Temmuz'u bir türlü anlamak istemeyen Batı'ya çok güzel, çok anlamlı ve çok mühim bir mesaj vermeye çalıştınız...Ancak araya idam meselesini sıkıştırdığınız için... Batı medyasından bazıları, o muazzam mitingi sadece “idam” üzerinden gördü. Ne yani? Oldu mu şimdi bu?

*

- Hadi diyelim ki idamı getirdiniz... Evrensel hukuk kuralını bir tarafa bırakacak ve cezayı geriye doğru işletecek misiniz? Böyle bir şey yapacak mısınız?

*

- Azıcık düşünün: İdam cezası söz konusu olsaydı, FETÖ’cülerin kumpasına maruz kalan kaç Ergenekon’cu, kaç Balyoz’cu idam edilecekti? İdam ettikleriniz, sizin “aldanmışız” demenizle geri mi gelecekti?

*

- Tam da ABD’nin Fetullah’ı iade etmemek için bahane peşinde koştuğu bir dönemde... “İdam... İdam...” diye tutturarak ABD’ye Fetullah’ı iade etmemek için mis gibi bahane verilmesinin ardında ne yatıyor olabilir? Yoksa... Yoksa... Siz aslında iadeyi istemiyor musunuz?

*

- Siz idam idam diye tutturdukça... Pensilvanya’dan “Oh... oh...” sesleri yükseliyor... İşitmiyor musunuz?

Yazının Devamı İçin Tıklayın