'Siyonizm İnsanlığa Karşı Cinayet Projesidir'

'Siyonizm İnsanlığa Karşı Cinayet Projesidir'

İran yargı erki insan hakları komitesi genel müdürü Ali Bakıri, hiçbir şeyin Filistin halkının hakkını çiğneyemeyeceğine işaretle, işgalci Siyonistlerle uzlaşmanın direniş yanardağının alevlenmesine sebep olacağını belirtti.

İran İnsan hakları komitesi genel müdürü Ali Bakıri Tahran'da Filistin İslami Cihat hareketi temsilcisi Nasır Ebu Şerif ile görüşmede, "direnişin" Filistin halkının zati hakkı olduğuna işaretle, hiç kimsenin Filistinlilerden bu hakkını alamayacağını söyledi.

Bakıri, batılıların insan hakları ve hatta bizzat insana hiçbir değer vermediklerine değinerek, "Amerika başkanının rahatsızlığı, batı Asya'da bunca yüklü harcamalara rağmen Washington hiçbir başarıya ulaşmamasıdır fakat kendisi Filistin ve Irak ve Afganistan'a yüzbinlerce insanın Amerika'nın saldırgan eylemleri ve siyasetleri nedeni ile ölmesi, onlar için hiçbir önemi yoktur" dedi.

Filistin İslami cihat hareketinin Tahran temsilcisi de insan haklarının küresel istikbar tarafından suistimal edilmemesi gerektiğine işaretle, siyonizmin insanlığa karşı bir proje olduğunu, bu projenin insanlığa karşı cinayet üzerine kurulu olduğun belirtti.

Ebu Şerif yapılan görüşmede, geçen Cumartesi günü Tahran'da 6.sı düzenlenen insani keramet ve İslami insan hakları günü anma töreninde Filistin İslami cihat hareketinin merhum genel sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'a verilen komutan Süleymani uluslararası nişanını aldı. (Ajanslar)