Siyonistlerle Anlaşama Yapan Hindistan Bakın Ne Yaptı ?

Siyonistlerle Anlaşama Yapan Hindistan Bakın Ne Yaptı ?

Hindistan'da hükümet, Müslüman hacı adaylarına her yıl yaptığı devlet yardımını kaldırma kararı aldı.

Hindistan'da hükümet, Müslüman hacı adaylarına her yıl yaptığı devlet yardımını kaldırma kararı aldı.


Azınlıklarla İlişkiler Bakanı Muhtar Abbas Nakvi, Hindistan'da 1959'dan bu yana Hint hacı adaylarına yapılan yol yardımının bu yıldan itibaren yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.


Bu yardımın Hint Müslümanlarının yararına olmadığını ileri süren Nakvi, paranın bundan sonra azınlık çocuklarının eğitimine harcanacağını belirtti.


Nakvi, karara rağmen bu yıl Hindistan'dan 175 bin hacı adayının kutsal toprakları ziyaret etmesinin tahmin edildiğini söyleyerek, bu rakamın Hindistan için rekor olduğunu dile getirdi.


Suudi Arabistan ile Hint hacı adaylarının denizyoluyla kutsal topraklara seyahat etmesi konusunda prensipte anlaşıldığını ifade eden Nakvi, iki ülke arasında ilerleyen tarihlerde yapılacak görüşmelerde bu uygulamanın hayata geçirileceğini kaydetti.


Hindistan'da her yıl kutsal toprakları ziyaret eden hacı adaylarının uçak biletlerinde yüzde 50'ye varan kısım devlet tarafından karşılanıyordu.


Yüksek Mahkeme, 2012 yılında aldığı kararla hükümetin hac yardımlarını 2022'ye kadar aşamalı sonlandırmasına hükmetmişti.

İsrail ve Hindistan'ın milliyetçi liderleri işbirliğini pekiştiriyor. Modi'nin bir Hindistan Başbakanı'nın tarihte ilk İsrail ziyaretini gerçekleştirmesinin ardından Netanyahu 15 yıldır Hindistan'ı ziyaret eden ilk İsrail Başbakanı olmuştu

 


Kaynak : Anadolu Ajansı