Siyonistlerin Son Zulmü-VİDEO

Siyonistlerin Son Zulmü-VİDEO

İşgal Güçlerinin Toprak Setleri Açması Üzerine Gazze'de Onlarca Evi Su Bastı

İşgal güçlerinin dün (14 Aralık Cumartesi) öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir El-Belah'ın doğusunda yer alan Vadi Es-Selka beldesinin doğusundaki toprak setleri açması üzerine Gazze Şeridi'nde yüzlerce ailenin evini su bastı.

Söz konusu bölgede işgal altındaki tarım arazilerinin sulanması ve yağmur sularının Gazze Şeridi'ne akıp gitmemesi için yağmur sularını biriktirmek amacıyla birçok toprak set inşa eden işgal güçleri su seviyesinin aşırı yükseldiği anlarda setleri açarak biriken suyu salıveriyor ve bu da Gazze Şeridi'nde bölgeye yakın evlerin sular altında kalmasına neden oluyor.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Filistinli kaynaklar, Deir El-Belah'ın doğusundaki Vadi Es-Selka'da işgal güçlerinin toprak setleri açtığını ve çok miktarda suyun sınır bölgelerine boşaltıldığını söyledi.

Yardım ve kurtarma ekiplerinin bölgede yaşayan aileleri evlerinden alarak Abdullah Bin Ravaha Sığınma Evi'ne yerleştirdiğini bildiren kaynaklar, bölgede evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin sayısının 40'a ulaştığını ifade etti.

Kaynaklar, yağmurda evleri zarar gördüğü için UNRWA'ya bağlı El-Hüseyin okulundaki sığınma evine getirilen ailelerin sayısının ise 300 aileye ve 800 kişiye ulaştığını belirtti.

Fotoğraf: ‎عاجل من #غزة | أطفال غزة ،، طفولة مغموسة بالصعاب ... من داخل مراكز الإيواء التي فُتحت لإيواء العائلات التي غرقت منازلها .‎fiem / tevhidhaber