Siyonistlerin Korkulu Rüyası Muhammed Dayf

Siyonistlerin Korkulu Rüyası Muhammed Dayf

“Muhammed Dayıf, Kassam Tugayları komutanı Ahmed Caberi ile birlikte bu tugayları kurmuştur”

Filistin haberlerini takip eden herkes Hamas’ın öne çıkmış şahsiyetlerden olan Halid Meşal, İsmail Haniye ve Ebu Zuhri gibi kişileri, iyi tanımaktadır. Ancak bugünlerde, Siyonist basında çok tanınmamalarına rağmen Gazze’de son sözü söyleyen bazı isimler yankılanmaktadır.

 

Örneğin, Siyonist basın Muhammed Dayıf’ı Hamas’ın Kassam Tugayının “bir numaralı adamı ” olarak tanımlarken, ona, “Çelik adam” “Hamas saatlerinin adamı” gibi lakaplarla hitap etmektedir.

 

Kassam’ın kuruluş ve taktik mühendisi

 

İşgalci rejim şuana kadar Dayıf’ın gerçekte kim olduğunu henüz keşfedememekle beraber, 20 yıldır bu önemli şahsiyeti tutuklamak için büyük bir çaba sarfetmiştir.

 

İsrail’in 10. Kanalı onun hakkında, “Muhammed Dayıf, Kassam Tugayları komutanı Ahmed Caberi ile birlikte bu tugayları kurmuştur” demektedir.

 

Ahmet Caberi, 2012 yılının kasım ayında Siyonist rejimin eliyle şehadete ulaştı.

Caberi aynı zamanda, İsrail’in “Sert Kaya” adlı savaş taktiğine karşı “Beyin Fırtınası” adlı taktiği geliştiren şahıstır.

Siyonistler, Muhammed Dayıf’ın, Caberi, Raid Salah ve Attar gibi kimseler gibi kameralar karşısına çıkmasada, Hamas’ın bir numaralı adamı olduğunu, savaşta ve barışta son sözü onun söylediğini belirtiyor.

İşgalci basın, her geçen gün, Hamas’ın Çelik Adamı’nın sabıkasının daha da kabardığını ve defalarca Tel Aviv sokaklarını kan gölüne çevirdiğini iddia etti.

Siyonist kanal, Dayıf’ın yer altından Hamas’ı komuta ettiğini, ailesini ziyaret etmediğini, hatta annesinin cenaze merasimine dahi katılmadığını söylerken, Onu Kassam’ın en yetenekli ve en tehlikeli adamı olarak tanımlıyor.

İsrail’in Maariv Gazetesi ise, Muhammed Dayıf’ın Han Yunus’ta dünyaya geldiğini ve şuan 49 yaşında olduğunu, Birinci İntifada zamanında direniş faaliyetlerine, 1989 yılında ie Hamas’ta çalışmaya başladığını belirtti.

Yahya Ayyaş’ın öğrencisi olduğu ifade edilen Dayıf’ın bir buçuk yıl Siyonist hapishanelerinde tutuklu bulunduğu, 1996 yılından beri Hamas’a liderlik yaptığı ve 2003 yılından itibaren de Hamas’ın askeri eğitim görevini üstlendiği bildirildi.

2001 yılından beri Dayıf’a defalarca suikast girişiminde bulunduklarını itiraf eden Siyonistler, amaçlarına ulaşıncaya kadar Dayıf’ın peşini bırakmayacaklarını vurguladılar.