Siyonistlerin Doğal Gazını Türkiye Taşıyacak

Siyonistlerin Doğal Gazını Türkiye Taşıyacak

İsrail'in Mavi Marmara gemisinde 10 vatandaşımızı şehit etmesiyle gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri 'normalleşme' süreci adı altında tamir edildi.

Filistin topraklarını işgal ederek, masum Filistinlileri sürekli katleden siyonist İsrail rejimi ile Türkiye arasındaki ilişkiler Mavi Marmara olayı ile gerilmişti. Türkiye kamuoyunun baskısıyla İsrail'le yakınlaşamayan AKP Hükümeti, olayın üzerinden 6 yıl geçtikten sonra "normalleşme" adı altında özellikle enerji konusunda İsrail'le yeniden yakınlaştı.

2010 yılında yaşanan Mavi Marmara saldırısının üzerinden 6 yıl geçtikten sonra 2016 yılında yapılan normalleşme anlaşmasının en önemli maddelerinden biri olan enerji konusunda, açıklamalarda bulunan  İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, "Bakın biz 1,5 yıl önce bu konuyu Türk hükûmeti yetkilileri ile yani Enerji Bakanı Berat bey ve takımı ile doğalgaz boru hattını görüşmeye başladık. Amacımız bu yaz bunu tamamlamak. Tabi ki hükümetler arası görüşmeler çerçevesinde doğalgazı İsrail’den Turkiyeye aktarmak niyetindeyiz." diye konuştu.

İSRAİL GAZI AVRUPA'YA AÇILACAK

Siyonist Bakan Steinitz, "Görüşülmekte olan başka bir konu ise daha uzun ve geniş bir Doğu Akdeniz enerji yani doğalgaz boru hattı oluşturmak. Bununla beraber yakın gelecekte gaz İsrail’den İtalya’ya Yunanistan’a aktarılabilecek." dedi.

AMAÇ YENİ BİR ENERJİ HATTI OLUŞTURMAK

Program sunucusunun "Türkiye ile görüşmeleriniz devam ediyor elbette ama bunun dışında Mısır ile olan görüşmeleriniz var. Bu konuda ne kadar yol kat edebildiniz?" sorusuna da cevap veren Steinitz, "Evet elbette Mısır hükümeti ile gaz aktarımı ile ilgili görüşülen hususlar var bunu su an için size aktaramayacağım ama ifade edebileceğim bir kaç başka husus var. Genel amacı aslında söyleyebilirim size. Genel amaç çok acık ve nettir. Doğu Akdeniz’de yeni bir alternatif enerji hattı oluşturmak. Rusya-Sibirya enerji hattına alternatif olarak Doğu Akdeniz’de İsrail-Kıbrıs-Mısır ve hatta belki Lübnan’ı da ekleyebiliriz. Böyle büyük bir enerji hattı diğerinin yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.

İSRAİL, TÜRKİYE ÜZERİNDEN GAZ SATACAK

İsrail-Türkiye arasında yaşanan "normalleşme" sürecinde Türkiye'ye gelerek Enerji Bakanı Berat Albayrak'la görüşen İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'in niyetini Milli Gazete manşetine taşıyarak kamuoyuna duyurmuştu. "Normal olarak İsrail kazanıyor" manşetiyle gelişmeleri duyuran Milli Gazete, haberinde; "İsrail, doğalgaz kaynakları açısından fakir bir ülke olmasına rağmen, Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz satmaya hazırlanıyor. Kendi sınırlarında yeteri kadar rezerv bulunmayan İsrail, Filistin ve Kıbrıs açıklarındaki Akdeniz’de doğalgaz çalışmaları yürütüyor. Mavi Marmara krizinden sonra, Siyonist İsrail’le ilişkilerin askıya alınmasıyla birlikte İsrail’in birçok açıdan maddi sıkıntılar yaşadığı biliniyordu. İsrail’le yapılan normalleşme anlaşmasıyla İsrail, ticari anlamda rahat bir nefes alacak. Edinilen bilgilere göre; Akdeniz’in altına döşenecek yaklaşık 550 kilometre uzunluğundaki boru hattıyla yılda 30 milyar metreküp gazın Türkiye’ye (Mersin’e) getirilmesi hedefleniyor. Bu gazın yaklaşık 10 milyar metreküpünün Türkiye’de kalması, diğer 20 milyar metreküpün de Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması planlanıyor. İsrail, sahip olduğu doğalgazın 2019 ya da 2020 yılına kadar yıllık 15 milyar metreküpünü üretip ticarileştirmek için Türkiye’nin ortaklığına ihtiyaç duyuyor. Türkiye ile İsrail arasında doğalgaz anlaşması uygulamaya geçtiği takdirde  (Akdeniz’in altına) yaklaşık 550 kilometrelik boru hattı inşa edilecek. Boru hattının yatırım tutarı 2,5-3 milyar dolar olması İsrail’i düşündürüyor. Daha cazip bir maliyetle gazı Avrupa’ya ulaştırmayı planlayan İsrail’in gözü Türkiye’de." ifadelerine yer vermişti.