"Siyonistlerin Cüreti Müslümanların Birlik Oluşturamamalarındandır"

"Siyonistlerin Cüreti Müslümanların Birlik Oluşturamamalarındandır"

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, İslam’ı ve Müslümanları hedef alan saldırıların asıl sebebinin, Müslümanların ortak düşmanlarına karşı birlik oluşturamamalarından kaynaklandığına dikkat çekti.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, İslam’ı ve Müslümanları hedef alan saldırıların asıl sebebinin, Müslümanların ortak düşmanlarına karşı birlik oluşturamamalarından kaynaklandığına dikkat çekti.
 
HÜDA PAR Genel Merkezi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Suriye’de devam eden savaş ve yaşanan insanlık dramının son bulması için Kazakistan’ın başkenti Astana’da devam eden ateşkes görüşmeleri ile Siyonist İsrail’e destek açıklamasında bulunan ve ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı açıklamasında bulunAn Trump’ın açıklamalarının değerlendirildiği gündem değerlendirmesinde; İslam’ı ve Müslümanları hedef alan saldırıların asıl sebebinin, Müslümanların, ortak düşmanlarına karşı birlik oluşturamamaları olduğu ifade edildi.
 
Suriye meselesi ve ateşkes görüşmeleri
 
Suriye’de devam eden iç savaşın can yakıcı sonuçlar ortaya çıkardığı ve çok büyük bir maddi yıkımın yaşandığı belirtilen açıklamada, "Suriye halkı tarifi imkânsız acılar yaşamıştır. Acımasız savaş sadece Suriye halkını vurmamış, en büyük darbeyi Müslümanların kardeşliğine ve Ümmet fikrine vurmuştur."  ifadeleri kullanıldı.
 
Sorunun çözümünün askeri değil, siyasi olduğu anlayışının bölge ülkeleri nezdinde de kabul görmüş olmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"20 Aralık 2016 günü Moskova'da yapılan Türkiye, İran ve Rusya üçlü zirvesinde alınan ortak kararlar doğrultusunda sağlanan ateşkes, Suriye halkına az da olsa bir nefes aldırmıştır. Yer yer ateşkesi ihlale yönelik saldırılar olsa da savaşın hız kesmiş olması, Halep’te yaşanan insanlık dramı benzeri görüntülerin kısmen de olsa sona ermiş olması, Suriye'nin mazlum halkı adına ümit vadeden gelişmeleridir. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve farklı gerekçelerle ihlallerin yaşanmaması için Suriye'nin bütünlüğü içinde bütün grupların sürece dâhil edilmesi gerekmektedir."
 
Yaşanan savaş sonrası gelişmelere de dikkat çekilen açıklamada, evini terk etmek zorunda kalan insanların tapu ve nüfus kayıtları üzerinde oynamalar yapılarak demografik yapıya yönelik muhtemel müdahalelerin kalıcı bir barışa ve nihai siyasi çözüme de engel teşkil edeceği uyarısında bulunuldu.
 
ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımak istemesi
 
Balfour Deklarasyonu ile temelleri atılan Siyonist İsrail’in, İslam ümmetinin bağrına saplanan zehirli bir hançer olduğu ifade edilen açıklamada, bu Siyonist çetenin dünya barışının önündeki en büyük engel olduğu belirtildi.  
 
Siyonist İsrail’in işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde "Büyük İsrail Devleti" kurmayı gaye edindiği belirtilen açıklamada, "Siyonist işgalcinin bütün insanlığı felakete sürükleyecek olan şeytani adımlarının durdurulması sadece Filistinlilerin veya Müslümanların değil; hangi inançtan olursa olsun, huzur ve adalet isteyen bütün insanların görevidir." denildi.
 
ABD başkanı olarak seçilen Donald Trump'ın, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağı açıklaması ve bu konuda kararlı olduklarını söylemesinin hem İslam Dünyası'na hem de bizatihi Kudüs’e yönelik bir saldırı olduğu ifade edilen açıklamada; bu tavrın Kudüs'ü ebedi başkentleri olarak ilan eden Siyonist çeteye "siyasi onay" anlamı taşıdığı belirtildi.
 
Açıklamada devamla şöyle denildi:  "Siyonistlerin ve destekçilerinin bu cüreti, Müslümanların ihtilaf içerisinde, nefret ve silahlarını birbirlerine yöneltmeleri, ortak düşmanlarına karşı bile birlik oluşturamamalarındandır. HÜDA PAR olarak bütün Müslümanları ve İslam ülkelerini aralarındaki her türlü ihtilafı bir an önce bir tarafa bırakarak Kuds-ü Şerif'i hedef alan bu saldırıyı boşa çıkarmaya ve aralarında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Mescid-i Aksa etrafında safları birleştirmeye davet ediyoruz."

Kaynak : İLKHA