Siyonistlere Karşı En Ön Safta Savaşıyoruz

Siyonistlere Karşı En Ön Safta Savaşıyoruz

Meşal, Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdülaziz'le görüştü..

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas'ın kimseden vazgeçmeyeceğini ve eksenler oyununa girmeyeceğini söyledi.

El-Hayat gazetesinde yer alan habere göre Meşal, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti "doğru yolda atılmış bir adım" olarak niteledi.

Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili çıkarılan söylentileri eleştiren Meşal, Filistin için Arap ve İslam ülkelerinin kapılarını çalmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Ramazan ayının son gününde Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek umre yapmayı ve Mescid-i Haram'da bayram namazı kılmayı Allah'ın kendilerine nasip ettiğini dile getiren Meşal, ziyaretle ilgili birçok gürültü çıkarıldığını ve bazılarının ziyaretten rahatsız olduğunu belirterek, "Yanlış bilgilere ve iftiralara dayalı bu kuru gürültüler ve rahatsızlıklar bize zarar vermez" dedi.

Hamas'ın sadece Filistin topraklarında ve işgale karşı savaştığını bir kez daha vurgulayan Meşal, Hamas'ın Suudi Arabistan'ın kapısını çaldığı için eleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meşal, İslam ümmetine "İşte bu Filistin, size emanet. Biz sizin adınıza Siyonistlere karşı en ön safta savaşıyoruz" dediklerini ifade etti.