Siyonistlerden Yerleşim Yeri İtirafı

Siyonistlerden Yerleşim Yeri İtirafı

İşgal rejiminin Orta Bölge askerî birliğine bağlı olarak çalışan yedek subaylar tarafından hazırlandığı söylenen ve siyonistlere ait Haaretz gazetesinde yayınlanan bir belgede

İşgal rejiminin Orta Bölge askerî birliğine bağlı olarak çalışan yedek subaylar tarafından hazırlandığı söylenen ve siyonistlere ait Haaretz gazetesinde yayınlanan bir belgede Batı Yaka bölgesinde bulunan yahudi yerleşim merkezlerinin İsrail güvenliğine hizmet etmediği bilakis bu yerleşim merkezlerinin Filistin direnişinin daha çok işine yaradığı iddia edildi.
Konuyla ilgili habere göre belgede imzası olan yedek subaylar Batı Yaka bölgesinde sivil yahudilerin bulunmasının bölgedeki güvenlik teşkilatını strese soktuğu üzerinde ittifak etti. Söz konusu subayların tespitine göre bölgede yahudi yerleşim merkezleri inşa edilmesi buralara çok sayıda askerî güç yerleştirilmesini zorunlu kılıyor. Son dönemde buraların korunması için büyük miktarda askerî güç yerleştirilmesi isteniyor.
Aynı görüş Molad isimli İsrail Araştırmaları Merkezi tarafından 1967 işgalinin ellinci yılı münasebetiyle hazırlanan bir raporda da dile getirilmişti.
Raporda yerleşimcilerin yüzde ellisinin yahudi yerleşim merkezlerinin İsrail güvenliğine hizmet ettiğini söylemesine rağmen bu kanaatin doğru olmadığı, buralardan dolayı savunma hatlarının uzatılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.
Batı Yaka'daki işgal güçlerinin komutanlarından biri de İsrail ordusunun yarıdan çoğunu söz konusu yerleşim merkezlerini himaye etmek için seferber etmek zorunda kaldığını hatta bu oranın bazen üçte ikiye çıktığını dile getirdi.
Yedek subayların imzalarını taşıyan belgede yerleşim merkezlerinin Filistin direnişinin daha çok işine yaradığı çünkü her bir yerleşim merkezinin bir güvenlik açığı niteliği taşıdığı vurgulandı.