Siyonistlerden Suriye İtirafı

Siyonistlerden Suriye İtirafı

İsrail’in eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye’nin Golan sınırındaki silahlı gruplarla koordinasyon içinde olduklarını açıkladı.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun İsrail basınına dayandırdığı haberine göre İsrail’in eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye’deki silahlı grupların ihtiyaçlarına özen gösterdiklerini söyledi.

İsrail’in Suriye’deki silahlı gruplara “biz sisin ihtiyaçlarınızı temin ederiz; ancak siz de sınır bölgelerindeki bariyerlere yaklaşmayacaksınız” dediğini belirten Yaalon, Golan bölgesindeki silahlı grupların buna bağlı kaldığını ve kendi kontrolleri altında bulunan yerlerde hiçbir şekilde İsrail’e yönelik bir eylem yapmadığını söyledi.

El Meyadin televizyonu, Moşe Yaalon’un bu açıklamasıyla İsrail rejiminin ilk defa Golan bölgesindeki silahlı gruplarla koordinasyon içinde bulunduğunu itiraf etmiş olduğunu bildirdi.

Öte yandan IŞİD’e bağlı Halid Bin Velid Tugaylarının pazartesi günü Suriye-Ürdün ve İsrail sınırındaki silahlı grupların mevzilerine saldırdığı ve bu gruplara ait bölgeleri işgal ettiği bildirildi.