Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Bir Baskın Daha

Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Bir Baskın Daha

160 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

30'u üniversite öğrencisi 160'tan fazla Yahudi yerleşimci bugün (5 Haziran Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve avlusunun çeşitli bölgelerinde dolaştı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarında güvenlik önlemlerini artırdığını, erkek ve kız ilim öğrencilerinin hepsinin girişte kimliklerine el koyduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'da yoğun güvenlik önlemleri aldığını belirtirken, işgal polisi özel kuvvetleri görevlilerinin caminin avlusunda birçok bölgeye dağıldığını, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölgelerinde arama yaptığını ifade etti.

Baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin Er-Rahme Kapısı ve El-Mervani Musallası bölgelerinde ayin yapma girişiminde bulunduğu, Mescid-i Aksa bekçilerinin ve ilim öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilere engel olduğu, taraflar arasında sözlü tartışmaların yaşandığı, ilim öğrencilerinin ve cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği bildirildi.

 

fiem