Siyonistlerden Hamas Üyelerine Operasyon

Siyonistlerden Hamas Üyelerine Operasyon

Hamas’a yönelik baskılarını artıran İşgal Güçlerinden Hamas Üyelerine Operasyon: 40 Kişi Gözaltına Alındı

Hamas hareketine karşı Gazze’de olduğu gibi Batı Yaka’da da baskılarını artıran işgal güçleri, dün gece ve bu sabah birçok noktaya düzenlediği baskınlarda aralarında iki milletvekili ile bir üniversite hocası ve bir gazetecinin de olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, işgal güçlerinin Batı Yaka’nın hemen hemen bütün şehir ve mülteci kamplarına baskın düzenleyip evlerde arama yaptığını, aramaların ardından bazı kişileri gözaltına aldığını belirterek, buna karşın Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına yeşil ışık yakarak yerleşimcilerin yollarda Filistinlilere saldırmalarına, araçlarını tahrip etmelerine göz yumduğunu, olayları görüntülemek isteyen gazetecilerin kameralarını da gasp edip kırdığını söyledi.

El-Halil’e baskın yapan işgal güçleri Hamas mensubu milletvekili Muhammed Et-Tal’ı, özgürlüğe kavuşmuş eski esir Bilal Selhep, Muhammed Cevde Ebu Ömer, Emced Abdurrezzak ve Mutaz Ebu Zine’yi gözaltına aldı.

İşgal güçleri ayrıca El-Halil’de Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas mensubu milletvekili Muhammed Ebu Echişe’nin iki oğlu Mütevekkil ile Muaz’ı, milletvekilinin kardeşi Rafet ve Rauf’u gözaltına aldı.

El-Halil’in doğusunda yer alan Yatta şehriyle Beit Kahil beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri Yasir En-Neccar ile Said El-Asafire’yi gözaltına alırken, Selim Buhays ile Mutib En-Neccar’ı ifade vermeye çağırdı.

İşgal altındaki Kudüs’e bağlı El-Ayzeriyye beldesinde Sabah Ferun’u gözaltına alan işgal güçleri, Nablus, Ramallah ve Beytlahim’de düzenlediği baskın ve aramalarda Hamas mensubu milletvekili eski esir Yasir Mansur’u, Hamas liderlerinden üniversite hocası Mustafa Eş-Şennar’ın yanında, Abdülkerim El-Halebi, Muhammed Zahir, Yusuf Duveykat, Sahir Hemayil, Ahmed Necip Mefarice ve Muhammed Kadi’yi, gazeteci Musa Salah Ezhiman’ı, Muhammed Mutayr ve Muhammed Heşayike’yi gözaltına aldı.

Ayide Mülteci Kampı ile Beytlahim’in doğusunda yer alan köylere baskın düzenleyen işgal güçleri Hamas liderleriyle mensuplarından bazılarını gözaltına aldı.

Diğer taraftan işgal güçleri Batı Yaka’da şehir ve beldelerin girişlerini kapattıktan sonra kavşaklara gelen Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait araçlara taş atmaları sonucu bazı araçların hasar gördüğü ve saldırılardan sonra araçlarda bulunan bazı Filistinlilerin yaralandığı belirtildi.

El-Halil’in Beyt Aynun ve Ayn Sare bölgelerinde işgalcilerin baskın ve saldırılarını görüntüleyen gazetecilerin kamera ve telefonlarına el koyan işgal güçleri, gazetecilerin olayları görüntülemelerine engel oldu.

 

fiem