Siyonistlerden Gözaltındaki Filistinlilere İşkence

Siyonistlerden Gözaltındaki Filistinlilere İşkence

İsrail ordusunun, Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından gözaltına aldığı bazı Filistinlilere işkence yaptığı bildirildi.

Filistin Esirler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, avukat Kerim Acve'nin ziyaret ettiği Gazzeli 2 tutuklunun ifadelerine yer verildi.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Huzaa beldesinden 33 yaşındaki Mumin Halid Halil en-Neccar ile 37 yaşındaki İsa Halil Muhammed en-Neccar'ın 23 Temmuz'da tutuklandığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerin feci şekilde darb edildiği ve aşağılandıkları kaydedildi.

Söz konusu iki kişinin, "sabahın erken saatlerinde evlere baskın düzenleyen İsrail askerinin, polis köpekleri eşliğinde yıkıntılar arasına girerek, kendilerinin yanı sıra bir çok genci gözaltına alıp, önce bilinmeyen bir yere daha sonra da Aşkelon Hapishanesi'ne götürdüğünü" aktardığı belirtilen açıklamada, tüm insan hakları kuruluşlarına "işkencelere maruz kalan Gazzeli tutukluların" durumunu takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Bakanlık dün yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarını başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana 26 kişiyi gözaltına aldığının tespit edildiğini bildirmişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır tarafından yapılan çağrı üzerine İsrail ve Filistinli direniş gruplar arasında 11 Ağustos'ta 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.

 

Muhabir: Hacer Başer

 

Anasolu Ajansı