Siyonistler Zulmüne Devam Ediyor

Siyonistler Zulmüne Devam Ediyor

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto etmek isteyen Filistinli göstericilere müdahale etti.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin cuma namazından sonra Ramallah'ın merkezindeki Bel'in, Nalin, Nebi Salih ile Nablus'un batısındaki Kefer Kadum ve Beytüllahim'in batısındaki El-Masere beldelerinde düzenlenen gösterilere, göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada, çok sayıda kişinin plastik mermiler nedeniyle hafif şekilde yaralandığı, atılan gazdan etkilenen onlarca kişinin de zor anlar geçirdiği ifade edildi.

Öte yandan, Nebi Salih beldesindeki gösterilere ise İsrail askerleri tazyikli su ile müdahale ederken, Filistinli göstericiler askerlere taş atarak karşılık verdi.

Sivil bir kurum olan Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi, "yasa dışı yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarına" karşı gösteri ve kampanyalar düzenliyor, zaman zaman yabancı aktivistler de bu protestolara destek veriyor.

Filistin İstatistik Kurumuna göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü kimliğine sahip olduğu halde ayrım duvarı nedeniyle kendi kentinde yaşayamıyor.

Kudüs'te Yahudi protestosu

Bu arada Kudüs'te de onlarca Yahudi, dün "zorla askere alınmalarına karşı çıktıkları için 4 gencin gözlatına alınmasını" protesto etti.

İsrail radyosunun haberine göre, "askerlik hizmetinden kaçan 4 gencin gözaltına alınmasını" protesto eden onlarca Yahudi, Kudüs'ün merkezindeki Sebt Kavşağı'nda kargaşaya neden oldu.

Haberde gstericilerin İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli attığı, İsrail güçlerinin de göstericileri zorla dağıttığı ifade edildi.

Yeni şafak