Siyonistler Zeytin Ağaçlarını Telef Etti

Siyonistler Zeytin Ağaçlarını Telef Etti

Siyonist Yerleşimciler El-Halil’de 35 Zeytin Ağacını Telef Etti...

İşgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen ve her biri bir caniye dönüşen Siyonist gaspçılar, bugün Batı Yaka’nın El-Halil şehrine bağlı Yatta beldesinde Filistinlilere ait 35 zeytin ağacını telef etti.
 
Yatta’daki Irkçı Ayrım Duvarıyla Yerleşime Karşı Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Ratıb El-Cebur yaptığı açıklamada, Siyonist gaspçıların bugün Vadi’s-Suyed bölgesinde yaşları yirminin üzerinde bulunan 35 zeytin ağacını telef ettiklerini söyledi.

İşgal güçleriyle Siyonist gaspçıların Yatta’nın doğu ve güney bölgesinde yaptıkları saldırı ve ihlalleri şiddetle kınadıklarını belirten El-Cebur, çeteleşen gaspçıların saldırısına karşı toplumsal bir tepkinin ortaya konması gerektiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin himayesinde hareket eden Siyonist yerleşimciler her fırsatta Filistin halkına saldırmakta, tarım arazilerini ve zeytin ağaçlarını telef etmekte, zeytin hasadını engellemekte, toplanan zeytinlere zarar vermektedirler. Bu saldırıları gören işgal güçleri ise saldıran taraf Filistinlilermiş gibi davranıyor ve Filistinlileri cezalandırıyor.

 

fiem